26 Temmuz 2012 Perşembe

ETLİ TALAŞ BÖREĞİ...

Talaş böreği yapmak milföy hamuruyla pek kolay oluyor.......... Hamur açılıp araları yağlanıp ve takrar açılıp ve böylece kullanıma hazır olan bir hamur yapmak gerek ama bana milföy hamuru kullanmak daha cazip geliyor sanırım tembellikten....:)

Yarım kg kuşbaşı et ile 12 tane börek yaptım ama içleri çok dolu dolu oldu.......

İlk olarak İçini hazırlamamız gerekiyor çünkü etlerin tamamen soğuması lazım...

Etleri yağda suyu salıp çekene kadar kavurun...

1 soğanı ince ince kıyıp etlerin içine atın ve kavurun..

Soğanların ardından 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin..

2 domatesi soyup küp küp kesin soğanlar kavrulduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin...
Tuz ve karabiberini de ekleyin..

Biraz su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin..... Ben bu pişirme işine her zaman düdüklüde yaparım.....

Etler yumuşadıktan sonra bezelyeleri ilave edin ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin....

Pişen etlerin tamamen soğumasını bekleyin bu işlemi bir gece önceden yaparsanız sizin için daha kolay olur...Milföy hamurlarını alın biraz yumuşamasını bekledikten sonra merdan ile çok hamurları az büyütün.... Hamurun ortasına haçtan koyun ve hamuru zarf şeklinde kapatıp kalı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin........

Bütün hamurlar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün isterseniz susam serpiştirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.........
Sıcak sıcak servis edin.....

Ayet Olsun.........

2 yorum:

Cafe Kanelo dedi ki...

Canım nefis bir börek olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)

bir kase lezzet dedi ki...

MMMMM ELLERİNE SAĞLIK AKŞAM İÇİN ALDIM...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...