
Yarım kg kuşbaşı et ile 12 tane börek yaptım ama içleri çok dolu dolu oldu.......
İlk olarak İçini hazırlamamız gerekiyor çünkü etlerin tamamen soğuması lazım...
Etleri yağda suyu salıp çekene kadar kavurun...
1 soğanı ince ince kıyıp etlerin içine atın ve kavurun..
Soğanların ardından 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin..
2 domatesi soyup küp küp kesin soğanlar kavrulduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin...
Tuz ve karabiberini de ekleyin..
Biraz su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin..... Ben bu pişirme işine her zaman düdüklüde yaparım.....
Etler yumuşadıktan sonra bezelyeleri ilave edin ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin....
Pişen etlerin tamamen soğumasını bekleyin bu işlemi bir gece önceden yaparsanız sizin için daha kolay olur...

Bütün hamurlar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün isterseniz susam serpiştirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.........
Sıcak sıcak servis edin.....
Ayet Olsun.........
2 yorum:
Canım nefis bir börek olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler:)
MMMMM ELLERİNE SAĞLIK AKŞAM İÇİN ALDIM...
Yorum Gönder