3 Mart 2012 Cumartesi

ELMALI TART...

Günler su gibi geçip gidiyor, bir bakıyoruz göz açıp kapayana kadar hafta sonu gelmiş....
Hepinize güzel ve bereketli bir hafta sonu diliyorum, bereketli diyorum ki çabuk bitmesin:)) Bakalım hava inşallah güzel olur, bu yıl hiç görmediğimiz kadar kar gördük Denizlide (birde soğuk tabii ) Akşam yağmur yağıyor sabah bir de bakmışız her taraf bembeyaz:) tabiiki bu havaya en çok sevinen de çocuklar....

Benim gibi kar'ı sadece seyretmeyi sevenler için pek hoş olmuyor, heleki o erime aşaması offf ne fenadır her yer çamur... Gerçi bu sefer soğuk sebebiyle öyle pek kolay erimedi, halen çatılarda duruyor....Allah çok kar yağan yerde yaşayanlara kolaylık ve sabır versin hiç bana göre değil oralarda yaşamak.....

Gelelim tarifimize....
Malzemeler....
4 su bardağı un.
250 gr yumuşak margarin..
2 yumurta sarısı..
6 yemek kaşığı pudra şekeri..

Yağ ile p.şekeri krema kıvamına gelene kadar güzelce yoğurulur..

Hamur 4 de bölünür ve bir parçası poşete koyulup dolaba kaldırılır..

Kalan hamur altına yağlı kağıt serilmiş 28 cm'lik kelepçeli kalıba elimizle bastırarak yerleştirilir.
hamurun her tarafına çatalla delikler açılır ve 180 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.....

Bu arada: 4-5 elma soyulup dilimlenir...Başka bir kapta...
500 gr yoğurt.
1 paket vanilyalı puding..
2 yumurta..
50 gr şeker beraber çırpılır...

Hamurunda kullandığımız 2 yumurtanın beyazı kar haline gelene kadar çırpılır ve bu karışıma yavaş yavaş karıştırılır..

Fırından aldığımız tartımızın üzerine elmalar koyulur ve yoğurtlu karışım elmaların üzerine dökülür, tekrar fırına verilir..

20 dakika piştikten sonra fırından alınır ve ayırdığımız hamur üzerine rendelenir tekrar fırına verilir..
Pembeleşene kadar pişirilir..

Not: Eğer üzeri biraz geç renk alırsa kalıbı fırının ızgarasına yakın bir rafa çıkartabilirsiniz...
Afiyet olsun......
BURAYA tıklamayı unutmayı:)))

3 yorum:

Eylemin mutfagı dedi ki...

bu sene kış çok fena idi.antalyada yüksek yerlere kar doldurdu.çok fena yani.ellerine saglık.

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Çok canım çekti șu an...

çok lezziz gözüküyor

ellerine saĝlık :-))))

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...