4 Ocak 2012 Çarşamba

PİLELİ BAKLAVA:)

Ablamın yaptığı bu baklavayı pazar günü ona ayak üstü uğradığımda yedim, daha önce anlatmıştı ama unuttum gitti:( Tadına bakınca pek beğendim değişik güzel bir lezzeti vardı.
Şimdilik sadece resimlerini paylaşıyorum sizlerle, tarifi inşallah vaktimin olduğu bir gün yazacağım..

Haydi bakalım gelsin tarif:))
İlk olarak 2 bardak şekeri 3 bardak su ve birkaç damla limonla beraber kaynatıp şerbetimizi hazır duruma getirip soğumaya alalım..

Öncelikle büyük dikdörtgen borcam tepsiye 18 tane baklavalık yufkayı uzun kenarı tepsinin uzun kenarına gelecek şekilde tezgahın üzerinde elimizle büzüştürüp pile pile yaparak tepsiye sıkıştırarak dizeceğiz..

Yufkaların hepsini bitirdikten sonra, üzerlerine yarım su bardağı sıvı yağı fırça ile yağlayacağız..
İlk aşamamızı tepsimizi 180 derecede ısıtılmış fırna verip pembeleşene kadar pişirmekle tamamlayacağız..

Gelelim ikinci aşamaya..
Yufkalar fırında pembeleşirlerken biz krema karışımını hazırlayalım.
3 yumurta
1,5 su bardağı süt.
Yarım su bardağı sıvı yağ.
Yarım su bardağı şeker.
1 paket kabartma tozu. 1 paket vanilya.
Bütün malzemeyi çırpalım, pembeleşen yufkaları fırından alıp üzerine her tarafına eşit olacak şekilde bu malzemeyi döküp tekarar fırına verelim.
Nar gibi kızarana kadar fırında pişirelim.
Pişen tatlımızı fırından alıp bir kaç dakika soluklandırıp sonra tamamen soğumuş olan şerbetimizle buluşturalım.
İşte tatlımız hazıııır iyice soğuduktan sonra afiyetle yiyebiliriz..
Afiyet şeker bal olsun...
Yeni tarifler geliyooooor:) Bu tariflerle buluşmak üzere HOŞÇAKALIN...

4 yorum:

NİRVANA dedi ki...

canım ellerine saglık süper lezzetli olmustur eminim...sevgiler...

birdilimdus dedi ki...

Vallahi görüntü süper en kısa zamanda tarifini de bekliyorum cnm.

Sevgiler,
Evren

Betül dedi ki...

Melek'ciğim bu baklava tadında bir yılbaşı akşamı geçirmeni, mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle.

meri dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok lezzetli görünüyorlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...