13 Ekim 2011 Perşembe

DULCHE DE LECHE'li CHEESECAKE...

Hayırlı günler dileyerek güne başlayalım:)

İşte sonbahar geliverdi, bu yıl kış erkenmi gelmek istedi ne? Yağmur fırtına havalar birden soğudu. Hele hafta sonundaki fırtına öyle fenaydı ki Denizlide oy oy oy uçmadık şey kalmadı ağaçları kırdı söktü...

Sonbhar hüzünlü bir mevsim, o ışıl ışıl sıcacık yaz günlerinin ardından gelen kapalı güneşsiz günler serin geceler yaz mevsimini sevenler için pek kötü olsa gerek:( benim gibi yağmur seven ler için güzel hiç de fena değil:)

Yağmur değil de bu sefer bütün yurtta felaket oldu seller su baskınları ve Antalyada hayatını kaybeden insanlarımız:( Allah rahmet eylesin, Allah daha beterinden korusun..
Sadede gel artık diyorsanız işte sonbhar için çikolatalı dulce de leche'li ceheesecake, yazın meyveli çilekli böğürtlenli pastalarından sonra biraz daha tatlı bir lezzet..
Bizim için önce 3 bardak dulce de leche gerekli tarifi burada.

Tabanı için.
Ben kakaolu bisküvi kulanmıştım ama tadı çok baskın oldu siz burçak kullanın derim.
1,5 paket eti burçak bisküvi.
3 yemek kaşığı şeker.
3 yemek kaşığı tereyağı.
2 yumurta sarısı .
2 yemek kaşığı su.
Bisküvileri robottan çekin un haline getirin, şeker, yumuşak tereyağı, yumurta sarısı ve su ile bisküvileri yoğurup yağlı kağıt serilmiş 24 cmlik bir kelepçeli kalıba kaşıkla bastırıp yerleştirin.

Dulche de lecheli dolgu için.
1 yemek kaşığı jelatin.
yarım su bardağı süt.
300 gr labne peyniri.
2 yumurta,
3 su bardağı dulhe de leche.

Üzeri için.
1 paket hazır çikolata glezür.

1,5 yemek kaşığı toz jelatini yarım su bardağı soğuk sütün içinde eritin.
Derin bir kapta labne peyniri ve yumurtaları çırp.
Jelatinli sütü 2 dakika kadar çırp ve yumurtalı karışıma ilave et çırp.
Üzerine dulche de lecheyi ekle karışıncaya kadar çırp bisküvilerin üzerine dök.
180 derece fırında 45 dakika pişir.
Servis etmeden önce üzerini çikolatalı glezür ile kaplayın..
Not: pişerken çatlamaması için fırına su dolu bir kap koyun.
Pişen kekimizi 2 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 6 saat bekledikten sonra servis edelim..
Afiyet olsun..

5 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

nefis görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler

Nehir Butik Pasta dedi ki...

meleğim harika olmuş birde böyle denemeli
ellerine sağlık

kiraze :) dedi ki...

cok beni ye beni yeeee diyor :)
ellerine saglik cok guzel gozukuyor

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canımmmmm nefisss!!!

Sevgiler,
Evren

ebru dedi ki...

Meleğim süper olmuş valla. Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...