24 Mart 2007 Cumartesi

AMONYAKLI PASTA (Zuhal için)...

amonyaklı pasta

Amcamın kızı Zuhal'in çok beğendiği ve özel olarak blogunda o pastanın tarifini ver dediği amonyaklı pasta tarifini istek üzerine yazıyorum .
MALZEMELER
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta 1 yemek kaşığı toz amonyak (aktarda bulabilirsiniz)
aldığı kadar un.
arasına koymak için 5-6 muz
YAPILIŞI:
Un ve amonyak dışında büyün malzemeyi karıştırın. Unu ve amonyağı eleyerek ilave edin. poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün her birini büyük pasta servis tabağı kadar açın yağlanmış tepsiye koyun ve 200derecede ısınmış olan fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Pişerken çok kötü amonyak kokusu çıkarır ama piştikten sonra kalmaz hep öyle kokacak zannetmeyin.Pişen katlar ince ve sert olacaktır normali budur.
Sıra geldi katlara krema sürmeye. Kremanın İster hazır pasta kreması kullanın isterseniz isterseniz 4 bardak süt 7 kaşık un 7 kaşık 
şeker  ile muhallebi pişirip soğuduktan sonra mikserle güzelce çırpın dilerseniz içine 1 kutu hazır krema ilave edin....Pişirdiğiniz katalara krema sürün ve dilimlediğiniz muzları kremanın üstüne dizin 4 katıda üst üste koyun ve en üstüne kremşanti sürün dilediğiniz gibi süsleyin.
Not: bu pastayı bir gece önceden yaparsanız çok daha güzel olacaktır AFİYET OLSUn

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...