2 Eylül 2010 Perşembe

TENCEREDE KAŞARLI BÖREK...

İşte ramazan geldi de gidiyor bile, aman sıcaklarda nasıl oruç tuttulur yok efendim oruç tutmak çok zor derken işte sonuna yaklaştık..

Oruçluyken insanın gözü hep aç oluyor, akşama ne yesek neler yapsak derken dünya kadar yemekler yapılıyor sonrada herşey sanki hiç yenmemiş gibi kalıyor. İşte bu da Ramazanın berketi oluyor.

Bu böreğide artık hergün yemek yemekten sıkıldık bugünde kahvaltı gibi bişeyler yiyelim bari diye düşündüğümüz gün yapmıştım:) Baktım buzluğa 3 tane artan yufka koymuşum çıkardıktan sonra hatırmadım ki bu yufka aldığımda bayat çıkmıştı da yarısını kullanmış kana yarısını da ne yapayım buzluğa atmıştım.
yufkanın hali kötü ele aldığım yerden kopuyor baktım olacak değil bende en sağlam olan bir parçasını tencereye yerleştirdim.

1 su bardağı süt.
4 yemek kaşığı yoğurt.
3 yumurta.
1 çay bardağı sıvı yağ ile bir sos hazırlayıp tencereye serdiğim yufkanın üzerine bir kaç kaşık döktüm kalan parçalarıda yerleştirip sos döküp arasına kaşar rendeledim bütün yufkalar tamamlandıktan sonra tencereyi ocağa koyup ocağı 2-3 dakika kadar açık ayarda daha sonra kısık ayarda olmak suretiyle böreğin bir tarafını pişirdim.

Bir tepsi yardımıyla çevirip alt üst yaptıktan sonra diğer tarafınıfı da pişirdim işte çok çabuk ve pratik bir şekeilde böreğimiz hazırlanmış oldu.

Evinde fırını olmayanlar için de çok güzel bir tarif.

Benden tarifi vermesi gerisi size kalmış isteer yapıııın ister yapmayın:)
Şimdilik bu kadar güzel günler dilerim sizlere..
Hoşçakalın...

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Evet,insan açken sanki hiç doymayacakmış gibi geliyor ama,bikaç bardak su ve çorbadan sonra doyuluveriyor.Böreğin çok güzel,kaşarlı börek favorilerim arasındadır..Emeğine sağlık.sevgiler

MaceraperesT dedi ki...

hey gidi...sizin bu tarifiniz bana emsan böreğini hatırlattı. dayımın eşi çok yapardı. emsan tencerede börek...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık. Ramazan ayı gerçekten çok bereketli bir ay. ALLAH herkesin oruçlarını ve dualarını kabul etsin. Dediğin gibi arkadaşım mübarek ay geldi geçiyor bile...

fuat gencal dedi ki...

Bir geldi bir gidiyor hiç birşey anlamadık Mevlam tutulan tüm oruçlarımızı kabul ve makmul eylesin. Ellerinize sağlık çok leziz ve güzel olmuş. Hayırlı sahurlar.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Enfes görünüyor!
Sahur saati yaklaşmışken iyice acıktırdı beni :)
Muhabbet ve bereket ile

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor hem pratik hem lezzetli

ebru dedi ki...

Meleğim börek harika görünüyor. Ellerine sağlık canım.
Son 2 gündür hava çok güzel dimi.Tuttuğum oruçtan hiç bir şey anlamadım. Öpüyorum seni.

Unknown dedi ki...

sahur için hep kurtarıcı olmuştur bana da çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...