Bu arada neler yaptık, her zaman olduğu gibi okul işleri yoğunluktaydı bu yıl oğlum Melih 5. sınıfı bitirdiği için etkinlikler biraz fazlaydı:)
Cumartesi akşamı bir veda yemeği düzenleyerek aileler ve çocuklar bir arada eğlendik..
Pazartesi aşamı(dün akşam) da öğretmenimizin ve çocukların büyük bir özveri ile hazırladığı tiyatro ve dans gösterilerini izlemek için Denizli Halk Eğitim Merkezindeydik..
Bütün bunların hazırlıkları oydu buydu derken bir hafta nasıl geçti anlayamadık bile...
Bu arada havalar ısınmadı derken şu birkaçgünden beri sıcaklar fena bastırdı dün ve bugün fevkaladenin fevkinde bir sıcak var burada.
Bundan önceki yazımda hiç bişey yapmak canım istemiyor diye yazmıştım taaaaa Kayserilerden kardeşim Hilalin sözlü saldırısına maruz kaldım:) bir kerede canın bişeyler yapmak istesin nedir senin bu halin ne uyuşuk uykucu bir insan oldun sen falan filan diyerek beni oldukça tahrik etti..
Ertesi gün hemen bir mutfak ziyareti yaptım iki çeşit kurabiye döktürdüm ama bu seferde yazmaya vaktim olmadı:) Tarifler bilahere gelecekler..
Bugün de bizim babadağın yazın oldukça bol tüketilen eşili balcan gömbesini yaptım; bu yemek Babadağ da çok sevilen bir yaz yemeğidir.
Yazın yaylalarda hemen bir ateş yakıp patlıcanlar közlenir soğanlar zeytinyağında kavrulur domateslerin kabukları soyulur doğranır, kavrulan soğanların üzerine ilave edip biraz pişirilir,domates oldukça bol olmalı.
Közlenen patlıcanlar tahta üzerinde ince kıyılır ve soğan domates karışımı içine ilave edip domates ve patlıcanın suyu çekene kadar pişirilir tuz atılır sadece yağ kalmalıdır sulu olmamalı.
Bu yemeğimizin daha değişik versiyonlarıda vardır mesela yoğurtlu balcan gömbesi onu anlatmıştım tarifi burada bir de deli balcan vardır o genellikle yufka yaparken ekmek ocaklarında hemen yemek için acil tarafından hazırlanan ve taze yufkaya sarılıp hooop mideye indirilen bir çeşittir başka bir gün sizlere onuda anlatırım..
Ben bu ekşili patlıcan yemeğinin yanında makarnayı çok severim şimdi ocakta makarnam pişiyor bile hafif bir akşam yemeği yemek isteyenlere tavsiye ederim eğer yağını az tutarsanız diyet yapanlarında yiyebileceği bir yemek..
Benden şimdilik bu kadar artık arayı fazla uzatmamak dileğiyle hoşçakalın.
13 yorum:
Evet uzunir aradan sonra merhaba...
Kesinlikle sıcaklardan insan kendini kaybediyor...
Çok değişik ve pratik bir lezzet ellerine sağlık canım
Melekcim gercekten yogun günler gecirmissin.Birde sicaklardan yakiniyorsun.Bizler burada donuyoruz.Kaloriferler yaniyor,disarisi yagmur,cicekler yagmurdan resmen cürüdü.....
Nefis ...Daha önce hiç duymamıştım.Ellerine sağlık Melekciğim.Sevgiler...
Harika bir yemek deneyin derim:)
offf yemeğe içim gitti.babadağ şivesine bayılırım.ne kadar samimi bir konuşmadır değil mi
ev kokuyor diye sadece pikniğe gittiğimizde patlıcan közlüyorum.evdeki ocakta yapılan ateşte yapılan gibi olmuyor zaten.sevgiler..
Hiiim nefis bayilirim patlicanli böyle yemeklere ellerine saglik canim, sevgiler...
Közlenmiş patlıcan varsa için de muhakkak ben de çok severim.. Ellerine sağlık Melek'cim..
Melekciğim nefis bir yemek,deneyeceğim.harika görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
bende en son pazar dünü baktım melek hanımda yeni birşeyler varmı idye ama göremedim uzun zamandır yoktunuz hoşgeldiniz.Patlıcan gömbesi gerçekten lezzetli görünüyor döktürmüşsünüz yine sevgiyle kalın
mmmm çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım..öpüyorum sevgiler
hosgeldin canimm bende cok severim boyle olunca bi baska oluyorr yufkanin arkasindanda yapariz burcu burcu kokar patlicanlarr hmmm canim cekti inanki...
sevgilerimle
merhaba hayılı akşamlr svgıler
selama ekşil yemekler yenmezmı elıne sağlık
Yorum Gönder