1 Temmuz 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI...

Şimdilik resmini yayınlıyorum, tarifi daha sonra oğlumdan fırsat bulduğumda yazacağım:)

Neyse Melih'i yüzmeye yollayınca pc bana kaldı. Erkek çocuklarında şu metin 2 oyunu salgın halinde ne yapsamda oyundan kaldıramıyorum çocuğu. Sabahtan öğlene kadar kuran kursuna gidiyor geldimi oyun başına akşama kadar oturuyor, akşam üzeri biraz kalkıp sokağa çıksın diye gel beraber bisiklet binelim bikaç tur atalım desemde tık yok çocukta biraz daha böyle devam ederse oyunu silmekten başka çare kalmayacak o zamanda kıyamet kopacak..

İşte yazın bütün çocuklarda bir sıkıntı başgösteriyor canımız sıkıldı ne yapsak, biz çocukken hiç tatillerde canımız sıkılmazdı nedense. Tatil başladımı yaylaya taşınırdık; yayla dediysem öyle karadeniz yaylaları gibi kilometrelerce değil 3-4 km kadar uzaklıkta ama o kadarlık mesafede bile hava değişir. Yaylada komşular arkadaşlar filan yok babanne dede anne baba ve ablam ve kardeşim işte bizler bu kadar kişi arada bir de amcamlar gelirdi, onlar pek uzun süreli kalmaz gelir giderledi.
Sabah kalktıkmı ağaçlardan yere dökülen elmaları toplama işi ablamla ikimizin olurdu aman Allahım en nefret ettiğim işti en sonunda isyan edip babaanneme ağaçları kim diktiyse o toplasın demiştimde çok kızmışlardı..

İşte böyle ot yol onu topla bunu getir şunu götür diye bizlerin tatili geçer giderdi. Şimdiki çocuklara ne yapsanda doymuyorlar doyumsuzluk hat safhada, her istedikleri ellerinin altında gak diyorlar su guk diyorlar ekmek hesabı bilemiyorum sonumuz ne olacak?

Ben de patlıcan dolmasına gelene kadar nerelere gittim çocukluğuma kadar indim:) Zeytinyağlı kuru patlıcan dolmasını çok severim etlisindense zeytinyağlıyı tercih ederim; misafirler gelince çayın yanında da çok güzel olur herkes çok beğenir...

Patlıcanları kaynar suya atarak yumuşayana kadar haşlarım.

Soğanları (bol soğan olmalı) ve dolmalık fıstıkları yağda kavurup içine pirinci de ilave edip biraz çevirelim, Suda ıslattığımız kuş üzümlerini de ilave edelim.

Üzerine dolma baharı kuru nane karabiber tuz ve biraz da şekeri ilave edelim en son olarak kıyılmış maydanozu da koyup karıştıralım.

Artık patlıcanlarımızı yarısına kadar doldurup uçlarını bastırıp kapatalım tencereye dizelim yeteri kadar sıcak su ve tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer suyu yetersiz gelirse sıcak su ilave edelim..

Dolmayı birgün önceden pişirip kapağını açmadan bir gün bekletip ertesi gün bol limon ile yemenizi tavsiye ederim..
Afiyet olsun...

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Elınıze sağlık benımde çok sevdığım bır yemektır..Afiyet olsun arkadasım...

Pembe Tatlar dedi ki...

esinlikle hayır diyemeyeceğim bir lezzet ellerine sağlık canım enkısa zaamnada tarifi bekliyorum:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

görüntüsü bile yetiyor Melekcim:)

ellerine sağlık..

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar harika görünüyor.
Çok güzel bir görünüşü var.
Ben çok severim.
Sevgiler.

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Merhabalar,
Bende çok yaparım bu dolmadan ne de olsa Antep'teyiz her yerde satılıyor. Bu yıl cesaret edip bir bağ olarak şekilde evde kendim kurutup yapacağım.. gerçekten nefis görünüyor. Ellerinize sağlık

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Melekciğim ellerine sağlık.nefis görünüyor dolmalar.misss.sevgilerimle...

Aymen dedi ki...

SANIRIM KİLER BOŞALTIYOSUN BU MEVSİMDE KURU DOLMA:) GERÇİ HER ZAMAN GÜZEL OLUR. ELLERİNE SAĞLIK MELEKCİĞİM.

cimcime dedi ki...

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

yeşim dedi ki...

kuru patlıcan etlide çok güzel oluyor ama zeytinyağlının tadı sanki etliye göre daha çekici.bu sıcaklarda buzdolabında soğumuş ve dinlenmiş bol limonlu bir dolmaya kim hayır diyebilir....ellerinize sağlık....sevgiler....

müjde dedi ki...

Ben de aynen böyle yapıyorum.Nefis oluyor.Araya birkaç tane de biber koy,enfes.Ellerine sağlık Melekciğim.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

KURUTULMUŞUNUN TADI BANA GÖRE TAZESİNDEN ÇOK DAHA LEZZETLİ GELİR .. ELLERİNİZE SAĞLIK..
SEVGİLER..

LEMAN dedi ki...

ben bu yıl kendım bahcemden kuruttum senesını getıremedık çok guzeldi ee buyıl daha çok yaparım artık

FİLİZ'CE dedi ki...

çok severim,ellerinize sağlık,nefis gözüküyor..

sibellebutikpasta dedi ki...

Canım blogşörüm, ellerine sağlık hamaratım benim...Çocuklar konusunda yalnız değilsin hepsi aynı valla, onların tatili başlayınca bizimki bitiyormuş meğer:-(((
Çok öptüm seni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...