20 Eylül 2008 Cumartesi

HAS BE HAS, ÖZ HAKİKİ KAYSERİ MANTISI:))))

Bildiğiniz gibi ben kayserili değilim ama herkes gibi mantıya bayılırım. Geçen seneye kadar'da Kayseri'yle hiç tanışıklığımız olmamıştı, ta ki kardeşim Hilal kayseriye gelin gidene kadar:)

İşte kayserinin öz mantısıylada böylece tanışmış olduk.

Ben mantıyı hep dört kenarından bahça gibi uçlarını birleştirerek yapardım, ama kayseride daha farklı kapatıyorlar. Hemde oldukça küçük baksanıza bir yemek kaşığına kaçtane sığıyor gerçi saymadım ama artık bi zahmet siz resimden sayıverin.

Şimdi gelelim bu mantının kaynağına tabiiki bunu ben yapmadım, Kayserili hanımlar tek tek elleriyle hazırladılar, hazırladılar diyorum çünkü mantıları yaparlarken msn den kamerayla hanımları izledim:))))

Hilal en son Denizli ziyaretine gelirken komşuları, sağolsunlar bizim için mantı sıkıp yollamışlar. Bende yemeye kıyamadım ve ramazana sakladım en sonunda dün akşam yemek nasip oldu, amanda aman o ne güzel bir lezzet hamuru gayet ince hiç lapa olmayan nefis bir mantıydı.
Bu resimler yapım aşamasından:))



Buradan Kevser, Ayşe, Beyhan ve Sultan hepinize teşekkürlerimi sunup elleriniz kollarınız dert görmesin diyorum çok çok teşekkür ederim, eh devamınıda beklerim demeden geçemiyeceğim hehehehe (ne yüzsüz bir insanım yarabbim) ama mantı oldumu kimse beni durduramaz...(Hilal'in komşularıııı duydunuzmu?)

İftarda yemeklerin hazırlanmış halinin resmini çekmek'te çok zor oluyor, tam yemeğe saldırmış durumdayken son anda aklıma geldi pek güzel resim alamadım acele işe şeytan karışır hesabı, en iyilerini seçtim artık bunlarla idare edelim..
Mantı'nın tarifini veremiyorum ama zaten herkes kendi bildiği mantı usulüne devam eder, mesela ben bu kadar ufak ufak uğraşamam ki "cami nekadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur" dedikleri gibi bu mantıyı bence kayserilireden başka kimse bu kadar küçük küçük yapmaz..

Yapanlara kolay gelsin, yiyenlere de afiyet olsun..

Hoşçakalın....

24 yorum:

adigenisehilal dedi ki...

ne desem bilmem ki... eline sağlık demiyeceğim bu sefer... o zaman ağzına sağlık, afiyet olsun... komşularımın da ellerine sağlık olsun... ama seni fazla alıştırmamak lazım galiba:))... neyse canım sen gel onlara bi pasta yap onlar da sana mantı sıksın... (nasıl fikir?) öperim seni... hoşçakal

hdidem95 dedi ki...

sanırım bende akşama pişireceğim:)) evet özhakiki kayseri mantısı olmuş hilal ve komşularının ellerine sağlık öptüm sevgiler

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

yapanların eline sağlık, yiyenlere de afiyet olsun:) kayseri ye bir defasında iş için gittiğimde meşhuurr kayseri mantısından ben de yemiştim. gerçekten dedikleri kadar var. Biz ne kadar anlatsak ta yemek gibi olmuyor. hilal'in komşuları buradan bizi de duyar mı acaba:)))
sevgiler,

sarımutfak-hande dedi ki...

yapanların ellerine sağlık sizede afiyetolsun cnm
mantı süper görünüyor asla hayır diyemem

pastacı cafe dedi ki...

mantımı dediniz bayılırım ben...ellerinize sağlık..sevgiler bıraktım

NiNo dedi ki...

uyyyyyyyyyyyyyyy nasil ugrastiniz bacummmmm masallah size :D

Adsız dedi ki...

melek vallahi şimdi okurken ağzımın suyunu zor tuttum,mantıya bayılmayan varmı acaba hilal in komşularınında ellerine sağlık çok güzel görünüyor öpüyorum cnm ... ZHL AYS....

Adsız dedi ki...

hmmm olsada yeseydik:)
Emel-deturkserecepten.blogspot.com

NİLÜFER dedi ki...

YAPANLARIN ELİNE YİYENLERİN AĞZINA SAĞLIK ÇOK SEVERİM MANTIYI

karakazan dedi ki...

Ne kadard akücük olmuslar iyi ugrasmisiniz valla.Ellerinize saglik sizede afiyet olsun.

sevgiler...

çınarkurabiye dedi ki...

Canıım nefis görünüyor..olsada yeseyddimm yaa :( ellerine sağlık

sevgiler
gözde

elma şekeri dedi ki...

Emegi gecenlerin ellerine saglik...

PASTASEHRİ dedi ki...

Melekciğim bu görüntüler başımı döndürdü.elbetteki forever mantı : ))
ellerine sağlık canım
sevgiler
Funda

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sözün bittiği yer! Kayseri mantısı söz konusu olduğunda orada bir durmak lazım.. Emeği geçen bütün hanımların elleri dert görmesin, o ne sabır işidir.. Derler ki Kayseri mantısında bir kaşığa 40 tane mantı gelirmiş.. Mmmm, afiyetler olsun Melek'cim..

Adsız dedi ki...

Amannn, allah sabır vermiş valla... Şu mantıda dayanamadığım şey işte bu, saatlerce uğraşırsın didinirsin de iki dakikada hepsi biter ya:))
Üff canım nasıl mantı istedi:)
Verseler elime de bi yesem hepsini:)
Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun

Aymen dedi ki...

amanın ne çok mantı bu. orduyamı yaptınız melekciğim. ellerine sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Cok severım.Sevgıler.Ellerıne saglık...

sevimin sayfasi dedi ki...

minicik bunlar yaaa, yapan hanimlarin ellerine saglik baya ugrasmislar
sizlerede afiyet olsun

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

offfff muhteşem ya bayılırım zaten yapanların ellerine sağlık sizede afiyet olsun canımcım..öpüyorum sevgiler

Unknown dedi ki...

ay melek'cigim sen cok tatlisinnn yaaa :))))yandaki yaziyi okuyunca oldum gulmekten:)))))

'''Kaynana çaydanlık gibidir, fokur fokur kaynar *Gelin demlik gibidir,sinsi sinsi demlenir. *Oğlan bardak gibidir, bir gelin doldurur bir kynana... *Görümce çay kaşığı gibidir, arada bir gelir ortalığı karıştırır.. *Çocuk şeker gibidir, ortalığı tatlandırır. *Kayınpeder de çay tabağı gibidir, okkalıca oturur..''


ben bu yaz,y, aliyorum ,zn,nle cok hosuma gittttiii:)))))
ellerinize saglik manti harika gorunuyor iftar sofralarina ne guzelde yakisir.
cok optum canim sevgilerrrr.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Güzel Allah'ım onlar ne kadar minik mantıcıklar öyle.Ahhh nasıl canım çekti anlatamam.Becerikli hanımların işi de böyle olur.Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Nefis nefis :)ne kadar ufak yapmışlar Allahım ellerinize sağlık...

Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık mantı güzel gürünüyor tabi kimin yemegi sen hilale bakma nezaman istersen mantı sıkar yollarız ramazan çıksın sana birde yağlama tarifi yollayalım bay canım kayseriden güler.

Adsız dedi ki...

MERHABA ABLACIM TUĞBA BEN KAYSERİDEN.MANTIMIZI ÇALMIŞSINIZ OLMUYOR BÖYLE AMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.ANNEMLE MANTI YAPTIĞIMIZ BİRGÜN RESMİNİ GÖNDERİYİM SİZE....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...