26 Ekim 2007 Cuma

TÜRKİŞİ KONSUL ÖRTÜSÜ......

Bu görmüş olduğunuz örtü diye başladım birden aklıma vapurlardaki üçü beşi bir yerde herşey satan adamlar geldi neyse..
Bu örtüyü ben 15 yıl önce nakış kursuna giderken işlemiştim. Türkişi tekniği çalıştığım bu örtünün desenini çok severim eh fenada işlemedim o zaman hocamın gözetiminde çok muntazam yapmıştım. Şimdi blog sayesinde işler yapmaya fırsat bulamıyorum ama biyerden başlamak lazım artık boş oturanı allah sevmezmiş derler doğru ben kendimide sevmiyorum iş yapmayınca alışkanlık işte.
Malzemeler dersek:))
Bir ödemiş keteni kumaş istediğiniz renklerde makina nakış makarası vede lmazsa olmaz eski ayaklı namı diğer kara makina:))) işte bunlar olduktan sonr işleyebilirsiniz sevgilerimle hoşçakalın....

17 yorum:

İpek Kuscu dedi ki...

Sevgili Melek,örtü çok güzel ,zor ,ama dinlendirici de olsa gerek onu işlemek.Ellerine sağlık.
Soğan dolmasını annem çok yapar ,çok güzel anlatmışsın resimlerle ve diğer tariflerinde çok ilginç .
Görüşmek üzere.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Böyle işleri çok seviyorum zaten blog açmamın tek nedeniydi el işlerimi paylaşmak ama sonra yemekler sanki daha ağır bastı izlediklerimin içinde örgülerin bugün bu örtülerin hepsi çok güzel
Ellerine sağlık
eliminemeği

akasyakokusu dedi ki...

canım yaa:)tühh:)şaka etmeyeydim keşke.ben muhabbet olsun diye öyle yazdımdı..çok tşk ederim..inan elim hep blogcuya gidiyor..birde zaten biliyorsun moral hepimizde sıfırdı..blogla ilgilenemedim birkaç gündür..dünden beri az takılmaya başladım..
örtün çok güzel maşallah yemeklerin,elişlerin cabası canımmm..kimbilir daha ne hünerlerin var senin..görüşmek üzere canım sevgiler iyi pazarlar..

nil-nennenmutfakta dedi ki...

SLM MELEK Örtün çok şık olmuş.El emeği başka hiçbir şeye benzemiyor.Desen ve renk seçimin zaten şahane çok zarif olmuş.Güle güle kullan canım...

Adsız dedi ki...

meleğim bu ne marifet canım kardeşim eh fena nedemek şahane olmuş ellerine sağlık iyi günlerde kullan sevgiler öptüm canım
hdidem

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ben gitmedim böyle kurslara ama annem gitmişti.Türk işi bir de kum işi diye bi şey vardı yanlış hatırlamıyosam.Çokgüzel yapmışsınız gerçekten.Çok da emek harcadınız belli ki.Vapurlardaki satıcılar heheh:)Amma komiklerdi.''Efendim şu elimde görmüş olduğunuz defter sadece beş lira...Bitmedi!Yanında bu kalemi de hediye veriyorum...Bitmedi!Şu kalemtraşı da hediye ediyorum.......Böyle sürüp giderdi:)Ben her seferinde ''E tamam artık hediyeler bitmiştir''diye düşünürken adam torbasından bişey daha çıkarırdı:)Özlemişim İstanbul'u galiba.Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

valla ellerine saglık benım marifetli arkadasım:)
cok guzel olmus..
iyi hafta sonları.. cok optum:)

Adsız dedi ki...

slm melekcim ne marifetli hatunsun sen ayol bu ne güzel bir türkişi işlemek böyle.ellerine nurlar doğsun.aslında senin kadar güzel olmasada böyle elişlerim benimde var paylaşmak lazım.iyi fikir.
haa bak ne diycem ayol sen o hamurişinide ekmekle yiyorsunda nasıl kilo almıyosun hayret.hilal ablamın formunu korumasını anlatacağım demişti zaten çok merak ettim.sakın yiyip yiyip kilo almayanlardanım deme..:))

Adsız dedi ki...

şu sayfaya bak..ne çalışkan kadınsın..ellerine sağlık..böyle üretken becerikli dolu dolu kadınları seviyorum ben. ellerine sağlık..izmirden sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Melek'cigim,
Cok guzel bir ortu, harika. hele benim ortulere ayri bir merakim vardir.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

yemedeyanindayat dedi ki...

gerçekten güzel bir örtü.emeğinize sağlık...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canımcım örtü çok şık olmuş benim marifetli arkadaşım emeğine sağlık çok öpüyorum

bir dilim bir tutam dedi ki...

Melek'cim ne güzel islemissin.El emegi göz nur degil mi? Ben böyle bir seyler bilmem..Pardon ögrenirsem tabi ki yaparim da benim basladigim is o gün veya ertesi gün bitmeli.Biraz sabirsizim.Sevgiler

muko dedi ki...

Merhabaaaaaa yine marifetli bir hanımla karşı karşıyayımm bu bariz ortada:)
Bloguna şöyle bir göz attımda çok güzel şeyler varr ellerine sağlık.
Örtülerin çok güzel olmuş ellerine sağlık.Bende bir zamanlar çok işlerdim bu tür işleri beyaz iş,çiniğnesi, türk işi vs.

Adsız dedi ki...

Canim iysin insallah, ortu çok guzel gerçekten ben pek severim boyle el isini ama pek yapamam zor is yani, sana iyi pazarlar optum canim.

Emegine saglik canim benim

Adsız dedi ki...

el emegi göz nuru..çok güzel işlemişsin arkadaşım eline saglık.güle güle kullan.hayırlı pazarlar...

Adsız dedi ki...

Ne kadar marifetlisin öyle.Harika islemissin,ellerine,emegine saglik canim.
Senem/Kizilciksurubu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...