Bu kıymalı dürmeyi bir kere yapıp yedikten sonra bu tadın damağınızdan gitmeyeceğine eminim:))
MALZEMELER:
İlk olarak krep malzemeleri ..
2 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 yumurta
½ kahve fincanı sıvıyağ
Tuz biraz şeker
Bütün malzeme blendırla çırpılır ve krepler hazırlanır.
Kıymalı harcı için
½ kg kıyma (biraz yağlı olursa daha lezzetli oluyor)
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Soğanlar kavrulur içine kıyma ilave edilir oda kavrulur salça tuz karabiber ilave edilir ve üzerine 2 su bardağı su koyulur ve 5-10 dakika kaynatılır. Ocaktan alınan kıyma tel süzgeçten süzülür. Kreplerin içine birer tepeleme yemek kaşığı kıyma koyulur ve dürüm şeklinde sarılır tepsiye dizilir. Üzerine yarısına kadar süzdüğümüz su ilave edilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekip pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınca sıcak sıcak servis edilir tabiî ki tabaklara koyunca üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı ile beraber yapan herkese AFİYET OLSUN herkese iyi haftasonları dilerim hoşçakalın
17 yorum:
canım öncelikle yeni yerin hayırlı olsun...
kıymalı dürmeyi çok beğendim...çok iştah açıcı duruyorlar...
ellerine sağlık...ilk fırsatta deneyeceğim..sevgiyle kal...
selam melegim
hos geldin yeni sayfan hayirli olsun önce dürmelerin harika ellerine saglik canim.BENIM adresi yanlis eklemmisin dogrusunu yaziyorum artik eklersin burdaki adresim ikizlerinannesi-ikizlerinannesi.blogspot.com
iki sefer yazman gerekli tek yazdigin zaman yanlislikla sildigim o sayfa aciliyor nasil becerdim bilmiyorum ama o sayfa kayboldu eeeee tabi keskinlininmutfaginida eklemeyi unutma ben daha orda devam ediyorum simdilik canim ikisinide idare ediyorum gittigi yere kadar bakalim öptüm canim kolay gelsin sevgiler
dürmelrr çok güzel ve baya iştah açıcı,görünce birden acıktım...ellerine sağlık çok hoş görünüyor ellerine sağlık...ZUHAL AYSU:)
ya ben gitmişim mail yazmışım. bu blogspota anca alışacağız sanıırm. bu tarif bana özel yuupppiiii... inanın mutlaka deneyin. ben tattım bu lezzeti. çok çok beğendim. bu tarifi mutlaka denemeniz gerekir..eline sağlık marifetlim..
canım ya sende mi gittin.. buraya geldin diye bizi yalnız bırakamayacaksın di mi.. bizde seni yalnız bırakmayız canım..
ellerine saglık bu arada harika gözüküyor becerekli arkadasım.. cok opuyorum.. gorusmek uzere..
hayırlı uğurlu olsun... ne yaptın ettin gittin sonunda demek... bu yemek benim spesiyalim.... bayılırım... eline koluna sağlık... bu cipsler beni öldürecek görüşemiyos valla... öptüm seni...
melek'cim şimdi buna ne denir;yemede yanında yat tabiki:)
canım çok güzel görünüyor...sadece esra değil bizde aldık haberin olsun...
ellerine sağlık....
slm canım:)
canım ben seni hiç yalnız bırakırmıyım sen söylemeden ekledim zaten görmedinmi?bu arada dürmeler nefis ellerine sağlık arkadaşım öptüm
serap singin
ellerine saglik nefis görünyüor.Ayrica yeni mekanin hayirli olsun artik bende buralardayim bundan sonra daha cok görüsmek dilegiyle...
canım aramıza hoşgeldin...yeni yerin hayırlı olsun....harika bir tarifle açılışı yapmışsın......eline sağlık.....köpeğinin durumuna üzüldüm..inşallah yoluna girmiştir......
merhaba canım bu dürme nasıl harika birşey böyle ellerine sağlık kesinlikle denemeliyim dedim görünce bu arada moralini bozma arkadşım malesef bencil ve duyarsız bir toplum olduk çıktık allah akıl versin böyle insanlara vicdan versin sevgiler hdidem
canim ellerine saglik durum harika gorunuyor
sizlere afiyet olsun
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
Iyi günler,en nihayet sayfana girebildim.Hayirli olsun.Haaa....arkadas listemede ekledim.Darisi benim basima
"Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar" HADİS'İ ŞERİF"
canim geceniz mubarek olsun hayirli iftarlar
Melek Hanım merhaba.Tatil dönüşü sitenizi yeni keşfettim.Krepli tarifinizi yapmak istiyorum.Ama fırında nekadar süre pişirmem gerekiyor?Zaman verebilir misiniz?1yıllık evli biri olrak tarifimin başarısız olmasından korkuyorum.Teşekkürler....
Selam Zühra..
Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.
Fırında 15 -20 dakika pişirmen yeterli olur çok fazla pişmesi gerekmiyor.
İnşallah beğenirsin sonucu bana bildir:)
Şimdiden afiyet olsun hoşçakal.
Yorum Gönder