Bu akşam iftara misafirlerim vardı. tatlı olarak bu etimek tatlısını yaptım çok güzel ve hafif bir tatlı oluyor. Ramazan için çok ideal bir tarif herkes çok beğeniyor, sizlerede tavsiye ederim mutlaka deneyin...
MALZEMELER...
8 tane etimek
Borcam tepsiye dizilir.
1-5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Önce şeker tencereye koyulur karamelize olunca üzerine su ilave edilir ve şekerler eriyene kadar kaynatılır. Şeker eriyince ocaktan alınan şerbet 2-3 dakika soluklandıktan sonra etimeklerin üzerine dökülür. Diğer tarafta kreması hazırlanır.
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
İle beraber muhallebi pişirilir. Blendır ile 5-10 dakika çırpılır, ve etimeklerin üzerine dökülür.Tatlımız hazır hale gelmiştir oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuyan talıyı artık AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ....
Not: Ben her zaman bu size verdiğim ölçü ile yapardım ama bu sefer değişik olsun diye bu malzemelerin iki misli ile iki katlı bir tatlı yaptım isterseniz bu şekildede yapabilirsiniz...
9 yorum:
merhabalar..... ilk yorumbenden. umarımhayırlı gelirim sana.. ilk ziyaretçin benim ve beni tatlı ile karşılamışsın. eline sağlık....hayırlıolsun...matrakiye...
merhabalar..... ilk yorumbenden. umarımhayırlı gelirim sana.. ilk ziyaretçin benim ve beni tatlı ile karşılamışsın. eline sağlık....hayırlıolsun...matrakiye...
Selam...Arkadaşım aramıza hoşgeldin blogcunun sorunları yüzünden hepimiz taşınıyoruz.Hayırlısı olsun canım.Tatlında harika olmuş ellerine sağlık...
selam.... yeni evine hoşgeldin,hayırlı olsun bakalım.çok güzel olmuş,tatlıda çok kolayve lezzetli.en kısa zamanda bende deneyecğim inşallah.eline sağlık:)zhl ays...
Mekecim yeni blogun hayirli olsun,burda blogcudaki gibi sorunlar olmuyor,etimek tatlisi hafif benim sevdigim tatlilar arasinda nefis görünüyor eline saglik canim
slm canım:)
yeni bloğun hayırlı olsun blogcudaki sorunlar yüzünden herkes bu tarafa geçiyor benimde geçmem yakındır yoksa delirtecek blogcu beni:)
tatlın nefis görünüyor ellerine sağlık canım umarım bizide unutmazsın
serapsingin
yeni blogun hayirli olsun canim bende açtim ama bir turlu beceremiyom oylece kaldi bakalim ne olacak su blogcu sorunlari, arkadasim ellerine saglik çok degisik bir tatli ama denicem, optumm.
merhabalar sitenizdeki etimek tatlisini denedim bu gün ama malesef.muhallebisi cok duru oldu.un ve nisastasi az geldi.üzgünüm siz acaba deneyiptemi yaziyorsunuz.yesim
Sevgili Yeşim.
Bu tarifler hepside deneyip resimleyip yazdığım tarifler ama bazen un ve nişastanın değişikliğinden böyle sorunlar çıkabiliyor ben sütlü tatlıları çok koyu kıvamda sevmediğim için katı sevenlere göre duru gelebiliyor kaşık ölçülerinde tepeleme diye not düşmemeden de kaynaklanabir özür dilerim..
Yorum Gönder