1 Ekim 2007 Pazartesi

PEYNİRLİ KUĞULAR....

Evet herkese iyi günler dilerim. dün akşam görümcemin kızı Nilhanın doğum gününü kutladık. Bende süpriz yapmak istedim ve ona peynirli kuğular yaptım. Nilgün çeşitli kurabiyeler ve yaşpasta yapmış. Şevket yani dayı oluyor pastaneye pasta yaptırmış, menümüz oldukça zengindi sizin anlayacağınız. Ben şimdi kuğuların tarifini vermek istiyorum, belki herkes biliyordur ama olsun.
MALZEMELER
2 su bardağı su
2 su bardağı un
5 yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ
Yumuşak olmak şartı ile istenilen peynir çeşidi kullanıla biliniir. Ben lor krem peynir ve rendelenmiş tulum peynirini karıştırdım içinede maydanoz kıydım güzel oldular.
YAPILIŞI
Su tuz margarin beraber kaynatılır. ocaktan alınır içine un ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır tekrar kısık ateşte karıştırarak biraz pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra biraz parçalara ayırrak soğuması sağlanır. Soğuuktan sonra yumurtalar teker teker kırılarak iyice yoğurulur ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışıyorsa eller sıvı yağla yağlanarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak parmak şekli verilir ve tepsiye dizilir. Bu yaptığımız şekillerin sayısında S harfi gibi şekil verilir bunlar kafaları olacak ve çörek otundan göz yapılır 200 derece fırında 15 dakika kadar piştikten sonra 160 derecede pişme işlemi tamamlanana kadar fırında bırakılır. Pişen gövdeler üzerinden enlemesine kesilir üstten çıkan parça uzunlamasın ortadan bölünür (bunlar kanatları) ve içine hazırladığımız peynir koyulur üzerine kafa yerleştirilir en son olarak kanatlar takılır ve kuğularımız AFİYETLE YENİLİRLER

İşte doğum günü çocuğumuz ortadaki

Ve masamız, bıçaklarımızda biraz kurban bayramı havası vermişama olsun sonradan fark ettik

1 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

harika bir görüntü, çok yaratıcı bence. ellerine sağlık

nice mutlu yıllar diliyorum

görüşmek üzere...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...