29 Eylül 2007 Cumartesi

KOLAY AÇMA BÖREK...











Sizlere açma börek tarifi vermek istedim ama o kadarda zor değil eminim herke yapabilir.
MALZEMELER:
4 su bardağı un
250 ml süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
350 gr beyaz peynir
arasına sürmek için 200 gr yumuşak margarin
YAPILIŞI:
Bütün bu malzemelerle bir hamur yoğurulur.
2 saat kadar dinlendirilir hamur iki parçaya bölünür.
Oklava ile açabildiğiniz kadar açılır 150 gr yumuşamış margarin ikiye bölünür açtığımız hamurun üzerine margarinin bir parçası tamamen sürülür ve hamur rulo yapılır tekerlek gibi kıvırılır.
Diğer hamurda da aynı işlem uygulanır ve dolapta bir saat kadar bekletilir. Dolaptan çıkan hamur dik tekerlek gibi zemine koyulur üzerinden bastırılır ve tekrar merdane ile açılır ve uzunlamasına üç parçaya bölünüp yine uzunlamasına peynir koyulur kenarlarından kapatılır.
Tepsiye yerleştirdikten sonra dört parmak kalınlığında kesilir. 200 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. afiyetle yenilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...