1 Ekim 2007 Pazartesi

KISTIRMA...(BİZİM BABADAĞIN YEMEĞİ)

Bugün ne zamandır dolapta bekleyen patlıcanlarla bir yemek yapmak zorundayadım yoksa patlıcanlar beni terk edeceklerdi. Bende düşündüm açıkcası kızartmalı bişeyler yapmak zor geldi..
Neyse bizim babadağda kıstırma derler, rahmetli hacı dedemde çok severdi aklıma bu yemeği yapmak geldi. Hem lezzetli hem kolay olur, işte şimdi de tarifi.
MALZEMELER
Çok büyük olmamak şartı ile 4 kemer patlıcan
6-7 adet kabukları soyulmuş domates
1 kahve fincanı sıvı yağ
6-7 diş sarımsak
250 gr kuşbaşından küçük parça et
Tuz, 1 kesme şeker,1-2 küçük parçada limon tuzu
Etimizi biraz suyunu çekene kadar kavuralım içine doğradığımız domatesleride ekleyelim üzerine 1 su bardağı kadarda su ilave edelim ve etler yumuşayana kadar pişirelim. Patlıcanları alca soyalım 3-4 parmak kalınlığında keselim. Kesilen patlıcanları uzunlamasına koparmadan dörde keselim tuzlu suda ıslatalım. Patlıcanları süzerek pişen etlerin üzerine ilave edelim sarımsakları tuzunu şekerini ve limon tuzunu ilave edelim patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim sıcak sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN
.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...