15 Mayıs 2016 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA (TART KALİBİNDA)

Pazarda pembe çilekleri görünce dayanamayip 1 kasa aldık çilek bol olunca cilekli ne yapsam diye düsünüp kolay yoldan bir pasta yapmaya karar verdim... işte size mis gibi cilekli pasta...

Malzemeler. .
Keki icin...
3 yumurta
 2 kahve fincanı şeker
 3 kahve fincanı un
 yarim paket  kabartma tozu
1 cay kaşığı limon suyu
yarım kahve fincanı su...
yumurta ve şeker iyice çırpılır icine diger malzemeler ilave edilip karıstirilir ve ortasi cukur tart kalibı yaglanip hamur kalıba dökülür 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. .
Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp çukur yeri üstte kalacak sekilde servis tabağına yerleştirin..

Kreması..
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker muhallebi pisirilir sogutulur..
soguyan kremaya yarim kutu taze krema ilave edip çırpın..
Kekin uzerine kremayı döküp cilekleri dizin.. son olarak tart jölesini uzerindeki gibi pisirip soluklandirdiktan sonra çileklerin üzerine fırçayla sürüp pastayı dolaba kaldırın. ..
Afiyet olsun..

2 yorum:

Gözde'nin Blog Günlüğü dedi ki...

Gece 2 de görmeyecektim ben bu yazıyı görüntüye baktıkça ekrana yapışıyorum :))

la tahzen dedi ki...

teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...