12 Kasım 2015 Perşembe

MANDALİNALİ BADEMLİ SÜNGER KEK..

mandalinalı bademli sünger kek
 Ben tepside pişen keki daha çok severim... Çocukluğumuzda kek hep tepside pişerdi, mutlaka her evde annelerimizin yuvarlak alüminyum kek tepsisi olurdu... bence  kek tepside pişerse daha lezzetli oluyor çünki pişme süresi daha kısa oluyor nemi ve yumuşaklığını koruyor...
Annemin krkidir bu tarif bizde pek severiz yumuşacık puf puf lezzetli eee daha ne olsun sağlık olsun yeter...
 Malzemeler..
5 yumurta..
4 kahve fincanı toz şeker. .
6 kahve fincanı un
1 çay bardağı taze sıkılmış  mandalina suyu. (Portakalda olur)
1 çay bardağı sıvı yağ ..
1 kabartma tozu 1 vanilya...
Üzerine serpmek için bolca file badem
35cm x 30cm büyüklüğünde tepsi (ben teflon tepsi kullandım teflonda cam kaplardan daha güzel pisiyor)
mandalinalı bademli sünger kek
 Şekeri ve yumurtayı iyice çırpın.. içine unu kabarma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın...
Son olarak sivıları koyun güzrlce karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün...
Üzerine bademleri serpin 180 derece biraz ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. ..
Fırından alıp üzerine bir mutfak bezi örtüp sogumaya bırakın. ..
Ilıkken yada soguk afiyetle yiyin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...