25 Haziran 2015 Perşembe

SÜTLÜ ÇİLEKLİ JÖLE....

Sütlü Çilekli jöle
 Pazarda o çilek kokusu beni benden alır hiç alasım yokken bile çilek alırım... Çileği alır almaz dolaba girmeden yemeyi severim hatta pazar dönüşü yolda yıkamadan bile yerim....
çilek çabuk tüketilmesi gereken bir meye narin dayanıksız.... Çileği alıp dolapta 1-2 gün beklettikten sonra yiyemiyorum bu durumda değişik tüketim yolları bulmak gerekiyor... bu sefer de böyle bir deneme yaptım çok hafif tatlı oldu..
 Ben çilekle yaptım ama meyvesiz sade jöleyle de yapabilirsiniz...
1 paket jöleyi üzerindeki gibi hazırladım... kullanacağım kalıba döktüm içine çilekleri koyup dolaba kaldırdım biran önce donması gerekiyor çünkü. ..
jölemiz donarken sıra sütlü jeli hazırlamaya geldi...
bunun için 2 yemek kaşığı  jelatini yarım du bardağı soğuk su ile ıslatın kabarsın...
Yarım kg sütü. Içine 3 yemek kaşığı şeker ilave edip şeker eriyene kadar ocakta ısıtın kaynamasın sıcağa yakın olunca ocaktan alın içine ıslattığınız jelatini ilave edin ve jelatin eriyene kadar karıştırın. .. Oda ısısında  soğumaya bırakın...
Dolapdaki çilekli jöle donduktan sonra soğuyan sütü üzerine dökün ve tekrar dolaba kaldırın. .. en az 5-6 saat donması için dolapta kalmalı...
Bu tatlıyı geceden yaparsanız daha iyi olur rahat rahat donar...
Donan tatlıyı kalıbı ters çevirerek rahatlıkla çıkartabilirsiniz...
Afiyet olsun...

2 yorum:

OZAY dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Çok leziz gorunuyor.Sevgiler..

konya künefe dedi ki...

Çok hafif ve lezzetli teşekkür ediyorum paylaştığın için :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...