26 Nisan 2015 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK..

Tahinli çörek
 Tahinli çörek yapmak hiçte zor değil mayalı hamur ve tahin oldumu çörek tama demektir...
500 gr un.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket yaş  maya.
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker..

Arasında kullanmak için tahin ve toz şeker. .
Yaş mayayı ılık süt ile ıslatın..

Unun ortasını açıp bütün malzemeyi ekleyip yoğurun süt yeterli gelmeyebilir gerekirse üzerine su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın..

Mayalanmaya bırakın....

Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün..
Her hamuru merdaneyle açın ve bolca tahin sürün ağız tadınıza göre dilediğiniz miktarda şeker serpin..
Tahin sürdükten sonra hamuru rulo yapın ve çekiştirerek biraz uzatın...

Hamuru kendi etrafında biraz bükün ve tepsiye şekildeki gibi kıvırarak yerleştirin....

Üzerine sulu pekmez sürüp susam serpin ve mayalanmaya bırakın...

diğer 2 hamuru da bu şekilde hazıladıktan sonra 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin....
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...