Ben bu kurabiyeyi pek sevdim karamel sevenler için harika bir tat...
ilk olarak karameli hazırlamanız gerek..
Karamel için gereken malzemeler..
7 yemek kaşığı toz şeker..
1 paket taze krema.
2 yemek kaşığı tereyağı..
Şekeri kalın dipli bir tencereye koyun ve kısık ateşte hiç karıştırmadan tencereyi ara ara sallayarak hafif kahverengi olana kadar şekeri karamelize edin..
şeker hafif karamel rengini alınca (dikkat edin renk almaya başlayınca şeker çok çabuk yanar) içine kremayı boşaltın kaynamaya başlayınca tere yağını ilave edin ve ocaktan alın...
karameliniz hazır artık soğumaya bırakın..
Hazırladığınız bu karameli kavanozda 2. 3 hafta dolapta saklayabilirsiniz..
Malzemeler..
Kurabiye hamuru için..
125 gr yumuşak tereyağı..
250 gr un..
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta.
1 paket vanilya.
Tereyağı ve unu ovalayarak iyice karıştırın..
Üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edip yoğurun.
hamurun toparlanması yeterli çok yoğurmayın..
Hamuru streç film arasında yarım cm kalınlığında açın ve istediğiniz bir yuvarlak bir kalıpla kesin kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. ..
bütün hamuru bitirdikten sonra hamurları yarısını sayıda ortasını daha küçük bir kalıpla kesin çıkartın.
180 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. .
Pişen kurabiyelerin ortası kesik olanlarını ters çevirin ve üzerine pudra şekeri eleyin..
Diğer kurabiyelerin tersine çok az karsmel sürün ve pudra şekeri elediğiniz kurabiyeleri yapıştırın.
Sonra hepsinin içine hazırladığınız karamelden doldurun...
Hazırladığınız kurabiyeleri tabağa dizin ve dolapta biraz daha donmasını bekleyin..
Donacak dedom diye sert bir karamel düşünmeyin.. Çünkü bu dolgu akışkan bir dolgu içinde krema olduğu için kurabiyelerinizi dolapta saklamalısınız..
Afiyet olsun Ağzınızın tadı sofranızın bereketi evinizin huzuru hiç kaybolmasın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder