1 Şubat 2015 Pazar

SİMİT...

simit

Simit deyince akan sular  durur bende... bayılırım simide yanında ne peynir ararım  ne çay kuru kuru tek başına yeter de artar bile....
Birde evde kendi yaptığım simit olunca tadından yenmez sıcak sıcak of of offff  bir yedim ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim...
Şu tatil günlerinde bence çocuklarla geç kahvaltı için süper olur bu simitler hemen yapın derim sizlere...
 Malzemeler..
Üzeri için..
yarım çay bardağı pekmez..
Çeyrek çay bardağı su..
1 su bardağı susam tavada kısık ateşte kavurun..

Hamuru için. ..
4 su bardağı un. .
1 instant maya.
1 yemek kaşığı şeker. .
yarım  yemek  kaşığı  tuz..
yarım çay bardağı sıvı yağ..
1,5 su bardağı su..
bütün malzemeyi karıştırıp güzelce bir  hamur yoğurun. ...

ılık bir yerde 15-20 dk mayalanmaya bırakın. ..
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün...
her parçayı 2 ye bölün ve 60-70 cm  uzunluğunda  rulo şeritler yapın. .
her şerit'i ters yönde biraz burun ve iki ucunu birleştirip birbirine dolayın...
Bütün hamurları simit şekline getirin....
diğer tarafta pekmez ve suyu karıştırın her simidi bu suya daldırın çıkarın sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin..
 Susanladığınız simitleri yine 15-20 dk mayalandırın..
Mayalanan  simitleri  220 derecedeısıtılmış fırında  kızarana kadar pişirin...
 Nar gibi kızarmış simitleri ılıdıktan sonra  afiyetle yiyebilirsiniz....
hepinize afiyet olsun...
Allah herkese kesesine bereket sıhhat  ve afiyet  versin....
simit

2 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık

seher aydın dedi ki...

Yarım hemen deneyeceğim melek hanımcım :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...