8 Ocak 2015 Perşembe

TİGER (KAPLAN) POĞAÇA...

kaplan poğaça
 Türkiye'nin her yeri kar kış soğukla mücadele ediyor. .. Denizli'mizde bu soğuktan nasibini aldı, pazartesi akşam saatlerinde başlayan kar gece 20 cm  olmuştu..  Uzun yıllardan beri kar hasreti çeken bizler aman ne sevindik ne sevindik..☺ her gün okulların tatil edilmesiyle çocuklar da bayram  etti...
Mecburi ev hapsinin biraz keyfini çıkaralım dedim ve Kahvaltı  için poğaça yapmaya karar verdim... yabancı bir tariften aldığım bu tarifi uyguladım ve iyi ki denemişim dedim harika oldu çünkü. ..

Malzemeler..
Hamur için..
4-5 su bardağı un.
1,5 su bardağı  süt.
1 çay bardağı  zeytinyağı..
1 yumurta.
2 yemek kaşığı şeker.
1 tatlı kaşığı tuz. .
1 yaş maya..
üzeri için. .
3 yemek kaşığı  pirinç  unu.
1 yemek kaşığı toz maya.
1 yemek kaşığı şeker..
1 çay kaşığından az tuz.
1 yemek kaşığı sıvıyağ. .
yarım bardak su. .
bütün malzemeyi karıştırın muhallebi kıvamında olmalı..
Unun 4 bardağını hamur yoğurma kabına  alın kalanını bırakın yoğurma esnasında gerektikçe ekleyin....
İçine tuzu şekeri ve mayayı alın..
Mayayı ufalayıp üzerinden ılık sütü ekleyin ve mayayı mıncırarak eritin.. yağı ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğurun...
 İyice yoģurduğunuz hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın..
Mayalanan  hamurdan ceviz  büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak toplar yapın tepsiye dizin..
Hazırladığınız poğaçaların üzerine yukarıdaki malzemelerle pirinç  unlu Karışımı hazırlayıp  kaşıkla dökün...
mayalanmaya bırakın...
Mayalanan poğaçaları 200 derecede ısınmış fırında  kızarana kadar pişirin...
afiyet olsun...

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinizze sağlık değişik çok hoş poğaçalar olmuş sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...