9 Eylül 2013 Pazartesi

TUZLU ÇITIR KURABİYE...

Çıtır çıtır tuzlu kurabiye..
Yaz bitti desek olur mu acep?? Eylül ayı geldi havalar hemen değişti artık bizim buralarda (Denizli) o yakan kavuran sıcaklar biraz insafa geldi en azından geceleri camları kapatıp yatar olduk..:)  Sıcakları pek sevmeyen ben bu günleri pek seviyorum, yaşasın kış diyenlerdenim ben..:)
Çıtır çıtır kıtır kıtır kaurabiye sevenler için işte aradığınız kurabiye budur.............

Malzemeler...
1 çay bardağı ayçiçekyağı.
1 çaybardağı zeytinyağı..
1 yumurta akı.
1 kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
4-5 damla limon suyu.
Aldığı kadar un..

Bütün malzemeyi yoğurun klasik kurabiye hamuru kıvamında bir hamur olsun..

2 saat dinlendirin hafif unladığınız tegadın üzerinde yarım cm'den daha ince açın kalıpla yada bıçakla kesip tepsiye dizin..

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin..

180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin..

Soğuduktan sonra bir kavanoza doldurun ve afiyetle yiyin..
Not: Bu kurabiyeler uzun süre dayanacak bayatlamayacaktır...

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık ablacığım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...