10 Temmuz 2013 Çarşamba

KALBURABASTI......

Kalburabastı
 Ramazan sofralarında illaki bir tatlı olsun isteriz benim tercihim sütlü tatlılardan olsa da ara sıra şerbetli tatlı da yapmak gerekiyor....... işte bu ramazan'ın ilk şerbetli tatlısı kalburabastı.....
Önceki tarifim biraz kıtır bir kalburabastı idi eğer kıtır bir tatlı olsun isterseniz Tarife Buradan ulaşabilirsiniz..

Malzemeler...
1 su bardağı erimiş tereyağı..
1 çay bardağı süt..
1 yumurta...
1 su bardağı sıvı yağ....
1 paket kabartma tozu...
1 su bardağı ceviz.....

Aldığı kadar un....
Şerbeti için..
3 su bardağı şeker..
3 su bardağı su..
Birkaç damla limon suyu beraber kaynat ve soğumaya bırak....
Kalburabastı
 Hamuru yoğurup içine cevizleri ilave edip birkez daha yoğurun..
Ceviz büyüklüğünde yada biraz daha büyük parçalar kopartıp kalburun ya da rendenin iri tarafının üzerine basarak şekil çıkmaını sağlayın ve kenarından kıvırarak toplayıp tepsiye dizin...
 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin......
Fırından çıkan tatlımızın üzerine şeker şurubunu dökün...
Soğumaya bırakın.. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin................

4 yorum:

Evy Craft dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar.
Blog adın gibi marifetlisin :)
Afiyet şeker olsun,yağ olmasın...

kitap sanatı dedi ki...

hmmmm ben çok severim kalburabastıyııı hemen yarın denemek istiyorummm:)

Pastane'den dedi ki...

ne çok severim bu tatlıyı ellerine sağlık arkadaşım

Aysel dedi ki...

Bu sıcaklarda sütlü tatlı tercih edilse de senin de dediğin gibi hamur tatlılarımız yeri bir başka oluyor. Bu arada kalbura bayıldım çok şirin gözüküyor. Ellerine Sağlık, sevgiyle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...