10 Ağustos 2012 Cuma

KIYMALI KABAKLI LAZANYA.........

Sonunda oturup lazanyamın tarifini yazabiliyorum............ Facebook sayfamda akşama lazanya yiyoruz dediğimde arkadaşlar tarifini isteriz dediler........... kısmet bu güneymiş diyeyim de tembelliğimin üstünü örtmüş olayım...:))

Lazanyayı pek severim çünkü yanına başka hiç bir yemek istemez, tek başına bir kral gibi sofrayı doldurur.......... yanına bir içecek ve salata işte bu kadar soframız hazıııır...........

Malzemeler...
1 paket lazanya (ama hepsini kullanmadım ben bir kutuyu iki seferde kullanıyorum..)
300 gr kadar kıyma..
1 kuru soğan..
1 kabak...(isterseniz kabak kullanmayıp sadece kıymalı yada patlıcanlı yapabilirisiniz)
tuz karabiber.
Sıvı yağ..

Beşamel sos için..
2 yemek kaşığı un dolu dolu..
3 yemek kaşığı tereyağı..
3 su bardağı süt..
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri.....

İlk olarak kıymayı kavurun biraz yağ ilave ettiğimiz tencerede.....

Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ve küp küp doğradığınız kabakları ilave edin ve kavurun.....

Kabaklar şefaflaştığında kavrulmuşlar demektir.......

Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım....

Beşamel sosu hazırlmak için tencereye tereyağını alıp eritin üzerine unu ilave edip kavurun....

Unun rengi değişmeden kokusu çıktıktan sonra üzerine sütü ilave edip karıştırın, dikkat edin topaklanma olmasın...

Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın........

Benim kabıma üç yaprak lazanla sığdı eğer daha büyük tepsi kullanacaksanız malzemelerin miktarını çoğaltın..

Yağladığıız kabın altına biraz beşamel sosdan dökün ve üzerine lazanya yapraklarını dizin...

üzerine kıymalı harcınızdan dökün ve her tarafa gelecek şekilde yaydırın... çok fazla dökmeyin her kata dökeceğinizi unutmayın....:)

Kıymalı harcın üzerine beşamel sosdan dökün yaydırın.... Üzerine lazanya dizin tekrardan kıyma beşamel sos ve lazanya olarak 3-4 kat yapın.....

En üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin beşamel sos döküp kaşar rendesi serpin...

200 derecede ısınmış fırında 15 20 dakika kadar pişirin.....
Afiyet olsun...
Facebook sayfamı beğenerek yayınladıklarımdan haberdar olabilirsiniz.....


4 yorum:

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık
çok hoş görünüyor

Feyza Ketenci dedi ki...

Süper görünüyor :))

MaceraperesT dedi ki...

süper gözüküyor. beşamel sosu 2 sb süt ile mi yapıyorsun 3 sb ile mi? lazanyaların üstüne 1 sb süt dökün demişsin ya. emin olamadım tam.

meleginmarifetleri dedi ki...

3 su bardağı sütü beşamel sosda kullanıp sonra 1 su bardağı sütü döküyorum toplam 4 su bardağı süt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...