İşte Macaron'nun evveliyatı böyleymiş bu lezzet bizlere kadar gelmiş,gelmiş gelmesine de sanki herkesler macaron yemekten bi hal olmuş:) Hayır hiç te öyle değil... Sokağa çıkıp macaron nasıl bişey? Lezzetlimi? Severmisiniz? desek kaç kişi ayyy macarona bayılırım her zaman evimizde bulunur misafirlerim geleceği zaman hep macaron yaparım der?
Neden çünkü almaya kalkarsan diğer kurabiyeler gibi kilosu üçon paraya satılmıyor pahalı bişey. Yapmaya çalışıyorsun öyle nazlı öyle mıymıntı bişey ki ha deyince olmuyor. Neyse işte benim macaronlarım da bunlar azmettim başardım desemmi:) oldumu oldu ama kremalarını biraz dışına taşacak kadar çok koymuşum:(
Gelelim yapılışına, arkadaşım Mutfak Sırları macaron kursuna katılmış ve onu bizlerle paylaşmıştı bende onun verdiği bilgilerden yararlanarak bu macaron macerasına atıldım:) işte sonuç..
Nilayın anlattığını aynen sizlere aktarıyorum, bende noktasıyla virgülüyle bire bir uyguladım....
1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı.
3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı.
4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı.
5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar.
6- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı.
7- İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı.
8- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı.
9- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli.
Kurabiye Malzemeleri:
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı
Yapılışı:
1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin.
5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin).
6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın.
7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın.
Krema malzemeleri:
100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata
200 gr krema
Yapılışı:
1- Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin.
3- Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin.
Macaronun birleştirilmesi:
1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin.
2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın.
3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.
4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.
Not: Bu mazlemeler ile 20 macaron çıkıyor.
Haydi size kolay gelsin.............
1 yorum:
maşallah be abla... bunlar nasıl katı kuarllardır bööle... ben hiç başına geçmiyeyim en iyisi...
Yorum Gönder