18 Temmuz 2011 Pazartesi

AYÇİÇEĞİ KEK... (GÜNEBAKAN- GÜNDÖNDÜ-ŞEMŞAMER))

Ayçiçeği, günebakan, gündöndü artık sizin orlarda ne diye anılıyorsa kekimiz o:)
piyasadaki kek kalıpları öyle harikalar ki hepsinden de edinmek istiyorum ne yalan söyleyeyim ondan da olsun, bundan da olsun;)

Kekimizi veteriner hekimimiz Figen hanıma giderken yapıp götürdüm, onun için kesilmiş halini göremiyorsunuz. Kedim minnoşun yaşlılıktan mütevellit eskiden hiç yaşamadığımız hastalıkları ortaya çıktığı için Figen hanımla sık iletişim kurmak durumundayız. Telefon görüşmelerinin ardından kendisini bizzat görmek isteyince gittik, eli boş gitmek olmaz tabiiki de çabucacık bir kek pişirdim keki ve minnoşu kaptığım gittim. Neyse ki önemli bir şeyimiz yokmuş rahatladık:)

Bu sıcaklarda kremalı pastalar oldukça ağır geliyor en güzeli hafif kekler soğuk buzluk pastaları. Kek iyi hoş da onunda pişme aşaması bunaltıcı, hele ki benim gibi küçücük bir mutfağın hanımıysanız vay halinize:( Amaaan öyle yada böyle herşey olup bitiveriyor kekler pastalar hepsi de yeterki isteyelim..

Kekimiz kolay hafi lezzetli tavsiye olunur...
3 yumurta ile bir bardaktan birazcık daha az şekeri 10 dk. çırpalım.
İçine 2 çay bardağı süt 1 çay bardağından 1 parmak kadar fazla sıvıyağ ve yarım limon suyu ilave edip karıştıralım..
Üzerine 10 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım.
4-5 yemek kaşığı ayçekirdeğini de ekleyip bir iki kez karıştıralım.
Bu arada kalıbımızın göbek kısmına siyah haşhaş tohumu döküp yavaş yavaş hamurumuzu kalıba boşaltalım.
180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakalım..
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp afiyetle yiyelim:)

1 yorum:

Fatma dedi ki...

kekin harika görünüyor canım çok incesiniz eli boş gitmemek için yaptığın kekin nefis görünüyor ellerine sağlık afiyet olsun Figen hanıma
sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...