29 Haziran 2011 Çarşamba

AHUDUDU (FRAMBUAZ) REÇELİ....

Yine uzuuun bir ara verdim her yaz böyle olur, ya yazmak istemem ya da mutfağa girmek istemem:( Bu sefer ikisi birleşti:)
Tabii bu arada boş durmadık sevgili kuzenimiz Seçil'i nişanladık:)


Nişanımızı bu harika ortamda, doğayla iç içe sanki masalkitaplarından fırlamış bu mekanda yaptık. Her şey Seçilin kendi organizasyonu olup bütün aile el birliğiyle hazırladık..
Resimler daha masaların boş halini gösteriyor ama ben mekanı görmenizi istedim..

Bu arada geçen sene diktiğimiz frambuaz çalıları bu yıl oldukça çoğaldılar, ve kendi bahçemden topladığım frambuazlarımla 1 kg reçel bile yaptım:)
Eğer sizler de taze frambuaz bulurdanız mutlaka alın ve reçel yapın çünkü hazır aldığınız reçele hiç benzemiyor..
1 kg yıkanmış suyu süzülmüş frambuazı tencereye alın ve üzerine 1 kg şeker ilave edin.
üzerine 1,5 su bardağı su koyup ocağa alın ve kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
1 limon suyu ilave edin..
5 dakika kadar açık ateşte kaynatıp genişçe bir tepsiye döküp güneşe koyun..
Ben sabah güneşe koyup akşam aldım ve bu şekilde reçelim çok güzel kıvam aldı..
soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın..
Afiyet olsun..

3 yorum:

yasemin gazioglu dedi ki...

merhabalar,
ne güzel taze receller hazirlanmis, ellerinize saglik... sevgilerimle yasemin

inciragacindan

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık memleketten bu reçelden istediler benden isabet oldu
acaba kaç gün güneşte durdu?
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Genç çifte mutluluklar dilerim...Ev yapımı reçel gibisi yoktur...Nefis olmuş reçelin ellerine sağlık arkadaşım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...