13 Mayıs 2011 Cuma

YEMEK YARIŞMASI....

Denizli Belediyesi, kadın meclisi ve kent konseyi işbirliğiyle düzenlenen ” annemizin sofrası” yemek yarışmasında, yirmiyi aşkın yemek arasından BENİM ANNEM birinci oldu:)))
Yemeği: Babadağımızın Etli Gevreği…

Bu yemeği uzun zaman önce blogumda yayınlamıştım tarifi burada yarışma işte bu yemekle katılmıştı. Yemeğimizin görüntüsü öyle albenili bişey olmadığı için görenler pek bişeye benzetemezler:( ama lezzeti çok güzeldir..

Yemeğimiz tarihi belkide bir asırdan fazladır, o zamanlarda etlerin muhafaza edilmesi zor olduğu için bizim insanlarımız pratik zekalarıyla bu yöntemi bulmuşlar.
Özellikle kurban bayramlarında etleri kullandıktan sonra kemiklerde kalan etleri de değerlendirmek kemikle birlikte etleri çöpe atmamak için bu yöntemi keşfetmişler. Bu yemeğin özelliği kemiklerde kalan son etlerin kullanılarak yapılmasıdır..

Neyse sonuç itibariyle yemeği yiyen jüri üyesi Vedat Milor bu yemeği pek beğenmiş ve bence çok tarihi bir yemek demiş ve son noktayı koymuş….

Bende bu noktadan sonra başka da bişey demiyorum:)))
Annemi tekrar tebrik ediyorum ve kocaman öpüyorum

12 yorum:

LaMa dedi ki...

tebrik ediyorum anneni!
ne guzel boyle tatlarn hakkettigi degeri bulmasi. insan yoruluyor bazen havali isimler, milenyum tariflerinden! bak en guzel ise dedelerimizin yemegi ,hem de yarisma birincisi!:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım ellerie sağlık tabiki yeni birşeyler üretmek geliştirmekten yanayım ama şu yöresel yemeklerimizin yerini hiç bir sosyete tarif alamaz diyorum her zaman. Sizi ve anneciğinizi kutluyorum başarılarınızın devamını diliyorum sevgiler

esila dedi ki...

melek abla tebrikler annenede selamlar sende bu marifet varken her yerde birinci olursun basarilarinin devamini dilerim.almanyadan elvan

ebru dedi ki...

Meleğim etli gevrek ne lezzetli olur ama. Annen iyi ki bununla katılmış. Annenin ellerine sağlık ve kendisine tebriklerimi iletiver. Sayesinde biz Babadağlıların yemeklerinin ne kadar lezzetli olduğunu herkes öğreniyor.

peynir hösmelimi dedi ki...

Melekcim anneni tebrik ediyorum.
Magrifetini kimden aldigin simdi ortaya cikti.
Eeee ne demisler anasina bak kizini al:))
Sevgilerle canim.

Ferkay dedi ki...

Marifetli kızın marifetli annesini tebrik ediyorum Melekcimi ellerinden öpüyorum..
Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Melek'ciiiim,
Çok sevindim anneciğinin birinci olmasına! Vedat bey "avam" derken iltifat mı etmiş çok anlayamadım??? Ah programda izlesek keşke anneni bu yemeği yaparken. Ama bir söz ver bana, Denizli yemeklerini anlatan (bu tarifler eşliğinde) bir kitap çıkarsa bana haber veresin olur mu? (Ben senden hala Babadağ yemekleri kitabı bekliyorum ona göre!)

NİRVANA dedi ki...

canım benim seninde anneninde ellerine saglık döktürmüşsünüz yine :)...yeniden görüşmek harika sevgiler...bu arada bende kitap bekliyorum haberiniz ola..

sibellebutikpasta dedi ki...

Blogşörüüüm, tebrik ediyorum, sen tam annenin kızıymışsın :-))))))))))

Adsız dedi ki...

Melekciğim,
Fatma yengeyi bende tebrik ederim,ellerine sağlık
Blogunun sıkı bir takipcisiyim,başarılarının devamını ve güzel Babadağ yemeklerini tanıttığın içinde tebrik ederim. Bilmen tanıyabildin mi.
Sevinç Mutçalı Bakkaloğlu

Özgen dedi ki...

Gevreğin tarifi çok hoşuma gitti bayılıyorum böyle yöresel lezzetlere sevgiler...

marifet ellerimizde dedi ki...

ellerıne saglık melek hanım yıne dokturmussun.sevgıler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...