Kek olarak ben her zaman yaptığım çok yumuşak ıslak muffinlerden hazırladım.
Malzemeler..
2 yumurta 2 çay bardağı şeker beraber çırpılır.
2 çay bardağı süt 1’5 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir.
3 yemek kaşığı kakao 7 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu hepsi beraber elenerek diğer karışıma aklenir ve hazırlanan kağıtlar muffin kalıplarına yerleştirilir, kağıtların yarısını geçecek şekilde doldurulur.
18 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilip fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Kekler hazırlandıktan sonra üzerinin mashmallov’u hazırlanır.
Malzemeler.
1 su bardağı süt 1 paket kremşanti beraber çırpılır.
1 çorba kaşığı toz Jelatin yada 3-4 yaprak jelatin yarım su bardağı sıcak suda eritilir soğumaya bıraklır.
Jelatin soğuduktan sonra kremşanti ile beraber çırpılır, çırpılan krema hemen sıkma torbasına doldurulupmuffinlerin üzerine sıklır.
25-30 dakika kadar donması için dolapta bekletilir.
(kaşıktaki toz jelatin)
Artık muffinlerimizi çikolatayla kaplayabiliriz.
1paket damla çikolatayı benmari usulü eritip içine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
Mashmallowu donmuş olan muffinleri erimiş çikolataya batırıp kerlaı bölümün tamamının çikolatayla kaplanmasını sağlayıp 20-25 dakika kadar donmasını bekleyip daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz:)
Benden söylemesi:) sonunda ısırdığınızda çıkan kıtırt ve hışırt sesine bayılacaksınız:))))
10 yorum:
Ellerine sağlık melekcim,harika bir lezzet ykalamışsın yine her zamanki gibi...sevgiler...
o seslere ve bu tada bayılınmaz mı hiç harika olmuşlar ellerinize sağlık...
Nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
Şahaneeeee,ben de Selmada görmüştüm ve çok beğenmiştim çok güzeller.toz jelatini nerden bulabilirim ?
Teşekkürler ve sevgiler...
Ben toz jelatini aktarda buldum..
ÇOK GÜZEL ÇOK ŞIK ELLERİNE SAĞLIK CANIM SAĞLICAKLA KAL
melekcim toz jelatini soğuması için beklettiğini yazmışsın...ne kadar soğumalı ..sonuçta oda donmuyormu...donuk haldemi krem şantiye karıştırılıyor
...cevap için şimdiden teşekkürler
Salihacım kremşantiyi eritmeyecek kadar soğuması yeterli..
benim toz jelatinim sıcak su ekleyince itici bir kokusu oldu...bu konu normal mi??
Jelatinin kendine has bir kokusu oluyor ama!!
Yorum Gönder