15 Haziran 2009 Pazartesi

PAMUK GİBİ POĞAÇA. ve TATİL....

Herkese iyi bir hafta ve bütün çocuklara iyi tatiller diliyorum...

Evet karneler alınıp okullar kapandı çocuklar koca bir yıl çalışıp yoruldular tatili de hak ettiler.
Aslında onlarla birlikte biz annelerde çok yorulduk bende tatile girdim sanki bir rahatlık bir relaks ohhhhh nedense...
Tatilin başlamasıyla çocukların değişik etkinliklere başlaması bir oldu; sabahtan sağlık ocağına gitmem gerekiyordu, gittiğimde en az 10 çocuk bekliyordu hepsi de idrar tahlili filan yapılıp sağlık raporu alacak anlaşılan havuzlar dolup taşacak havuz işletmecilerine gündoğdu hadi bakalım yaşadınız:)))

Benim de hep dertlendiğim bir konuya cumartesi günü bir gazete de değinmiş. Gazetelerin hayvan köşelerini okumadan hiç geçmeyen biri olarak bu yazıyı okuyunca çok sevindim..

Okullar kapanır herkes biryerlere gider; yazlıklara gidilir çocukların ne zamandan beri istediği ama "okul var sen şimdi onunla ilgilenemzsin okul kapansın alırız" diye söz verilen hayvanları almak üzere pet shoplara gidilir ve istenilen kedi köpek kuş kaplumbağa gibi hayvanlar alınıp evlere getirilirler. ilk heves onlara çok güzel bakılır ilgilenilir..

Bunun birde sonrası olduğu o masum hayvanlar alınırken hiç düşünülmez yaz bitip evlere dönüş başlayınca yada okullar açılıp herkes işine okuluna başlayınca onlarla ilgilnmek çok zor gelecek ve onun için hayvancıklar elden çıkarılmak istenecektir. Verecek bir eş dost arkadaş bulunursa ne âlâ ama bu genellikle çok zordur en kolayı bunları sokağa bırakmak. Bırakılır "nasıl olsa birileri bakar karnını doyurur o zaten doğada yaşaması için yaratılmamıştır evet onlar yanlız başlarına dışarıda yaşayabilirler".

İşte hep bu düşünceler yüzünden sokaklarda öyle çok terkedilmiş köpekler varki. Eğer hayvan almak istiyorsanız lütfen iki kere düşünün onlara sevgiye yuvaya alıştırıp daha sonra sokaklara yanlızlığa terketmeyin bunu çocuklara da anlatın onlarda bir canlı.

İşte HAYTAP Hayvan Hakları Federerasyonu Antalya'yı pilot bölge seçmiş ve çok güzel grafikler hazırlamışlar umarım en kısa zamanda bütün Türkiye de bu afişler sokaklarımızda yerini alır..
>Siz terk ettikten sonra O'nu sokaklarda çok zor günler bekliyor olacak..

>Neden terkedildiğine anlam veremediği için şaşıracak,

>Mücadeleye daha alışkın sokak hayvanları arasında hiçbir şansı olmadığı için yenik düşecek,

>Birileri tarafından beslenmeye alıştığı ve karnını nasıl doyuracağını bilmediği için aç kalacak,

>Terk edilene kadar hep güvende yaşadığı, başka türlü bir hayatı bilmediği için hastalanacak,

>Birileri tarafından sevilip ilgi görmeye alıştıktan sonra yapayalnız kaldığı için üzülecek.

>Kendisine yaklaşan herkesi siz sanıp iyiyi-kötüyü ayırmadan sevgiyle koştuğu için aldanacak,

Yine de hep sizi bekleyecek,
Karşılıkız sevgi ve sadakatin ne demek olduğunu bildiği için...

Bakın ne kadarda çok şey yazmışım hayvanlar sözkonusu olunca konuyu poğaçaya bağlayacaktım ama yazı uzadıkça uzadı zaten bir dahaki yazım poğaça üzerine olsun :) sevgiyle kalın hayvanları hep sevin en azından onlara şevkatli davranın onların da bu dünyada yaşama hakları olduğunu unutmayalım dünya sadece biz insanlar için değil......

7 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Kediler bunalıma giriyormuş bırakıldıkları zaman,bi veterinerden duymuştum:( Onların da canı var,neden hakettikleri gibi davranılmıyor ki..:(

Çok güzel yazmışsın..

Poğaçalarda tombik tombik ne güzel kabarmış. Eline asğlık canım..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Melekcim bu konuya degindigin icin sana cok tesekkür ederim.
Okurken bile gözüm doldu diyebilirim.

Melek* dedi ki...

canım poğaçaların tam pamuk misali ellerine sğalık....karneler diplomalarda hayırlı olsun darısı başımıza:)

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Pofuduk pofuduk çok güzel görünüyor...

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok güzel bir konuya değinmişsin.
poğçalarda süper.sevgilerimi bırakıyorum

yildiz dedi ki...

Canim bu konuda cok haklisin.Sirf cocuklarim istiyor diye eve hayvan almiyorum.Cünkü ona bakacak olan benim,zamani yetistiremiyorum.Cocuklari mutlu etmek icin alindiktan bir süre sonra zavalli canlidan bikilacak ve ondan kurtulma yollari aranacak.Sirf kendi egomuzu kisa bir süreligine de olsa tatmin etmek icin bir canlinin duygulariyla oynanmasi cok kötü.Gercekten alinan canlinin sürekli bakimiyla ilgilenilecekse alinmali.Umarim herkes bu konuda bizim kadar ince düsüncelidir.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar, ellerine saglik pogacalar icin, karnelerde hayirli olsun. Ayrica bir hayvana hakki ile bakilacaksa alinsin bencede sonra bir tarafa esya gibi atilacak sey deyilki canli bunlar, ama gelde cocuklara laf dinlet... sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...