Çilek mevsimi gelmisken bol çilekli bir pasta yapmazsak olmaz... çilegin kokusunun albenisine hayır diyebilen varmıdır bilmem ben hic dayanamam...
Bu haftasonu şu meshur ot festivalini bizde gidip bi gorelim dedik cumartesi aksamdan urlaya kardesimin evine gittik... sabah erken saatte kalkıp kahvaltımızı ys6ptığımız gibi Alaçatıya dogru yol aldık.. biz giderken yol gayet boştu oraya vardıgımızda normal bir Alaçatı kalabalıgı vardı... kermes gi i herkes stant açmış evinde yaptıgı yiyecek hediyelik eşya vs. Satiyordu öyle bol bol ot filan yoktu, yada bardı da biz goremedik? Biz dolaştik gidelim diye bir arkamıza bir baktık ki amanın konvoy halinde otobüsler geliyor bizim yürüyerek geçtiģimiz yol insan seli olmuş ama akamıyor☺ en guzeli buradan arkana bakmadan kacmak dedik ve Alaçatı'yı terkedip urla iskele pazarına gidip misler gibi tazecik otları orada bulduk.. yolunuz oralara düşerse urla iskele pazarına mutlaka uğrayın derim...
Gelelim çileklere bu mis kokulu çilekleride Denizli'ye dönerken Aydın Atca'dan aldık mevsiminde çilekli pastayı cok sevdigim için pasta yspmaya karar verdim...
Bu kadar uzun yazının ardından cok zor bir tarif gelecek zannetmeyin oldukca basit bir pasta...
Malzemeler. .
1 paket kedidili. .
4 su bardağı süt.
6 yemek kaşığı un. (Hafif tepeleme olsun silme degil)
4 yemek kaşığı nişasta. (Hafif tepeleme olsun silme degil)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti. .
1 su bardağı süt. .
500 gr kadar cilek.. siz daha cok yada daha az da kullanabilirsiniz..
Süt un ve nişastayı guzelce pürüzsüz bir hal alincaya kadar karıştırın ocakta kaynayana kadar karıştırarak pisir kaynamaya yakın koyulaştıgında mikserle çırparak pisirmeye devam ederseniz daha kolay olur... kaynamaya baskayinca içine şekeri ilave edin iyice fokur fokur edene kadar çırparak pişirin. . Karıştırmayı bırakmayın koyu bir krema olduğu için dibine tutar. .
Kremanızın üzerine strecle bastırın örtün ve soğuması için soguk bir ortama koyun en az 2-3 saat soguması gerek...
Bu arada 1 su bardağı süt ile 1 poşet krem şantiyi çırpın dolaba koyun.. soguyan krdmayı tekrarçırpın ve kaşık kaşık krem şanti ekleyerek ikisini birleştirip pürüzsüz bir krema elde edin...
25 cm kadar bir cember yada kelepceli kalıba ortadan 2'ye böldüğünüz çilekleri resimdeki gibi yerleştirin.. ve kedidili bisküvileri düzgunce dizin.. üzerinden kaşıkla her bisküviye gelecek şekilde süt gezdirin. .
Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayın dogranmıs çilekleri dökün ve yine bisküvi dizip sütle ıslatın...
Kalan kremayı en üstüne döküp düzgünce sıvayın..
Pastanızı artık dolaba ksldırıp en az 5 -6 saat dolapta dinlendirin.. bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur...
İkram etmeden önce kalıptan çıkartıp ikiye böldüğünüz cilekleri tart jölesine batırıp çıkartıp pastanın üzerine dizin..
Afiyet olsun...
Melegin notu: kremadaki un ve nisasta miktarı sizi şüpheye düşürmesin bir yanlışlık yok. . Çok koyu kıvamlı bir muhallebi olacak sonra cirpildikca acılıyor icine cırpılmış krem şanti girince gayet kıvamlı oluyor cok cıvık olmasın ki pastamız ayakta dirabilsin... 😊
1 yorum:
Bu ölçeklerde un ve nişasta ile gerçekten yoğun bir kıvam olmalı krema. Ama sonuç muhteşem görünüyor. Kızımla yapmalıyım. Elinize sağlık
Yorum Gönder