7 Eylül 2013 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE....

Güzel bir kurabiye tarifiyle sizlerleyim.....
Malzemeler....
150 gr terayağı...
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı pudra şekeri..
2 yemek kaşığı kakao.
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya..
Aldığı kadar un.. (yumurta yokmu demeyin bu tarif yumurtasız)

Bütün malzemeyle hamur yoğurun ve dinlenmeye bırakın.....

İç malzemesi için..
1 su bardağı hindistan cevizi...
1 çay bardağı pudra şekeri...
Yarım pakaet krema...

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp içli köfte  yapar gibi oyalım ve içine hazırladığımız içten koyup kapatalım..

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede ısınmış fırında pişmeye bırakalım...
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım...
Kalan yarım paket kremayı ısıtıp içine 3 paket (80gr'lık) bitter çikolatayı kremanın içine atıp eritin ve oda ısısında soğumaya bırakın..

Soğuyan kurabiyeleri çikolatanın içine batırıp çıkaralım ve kurabiyeleri dolaba kaldırıalım çikolataları donduktan sonra tekrardan üzerine kaşıkla çikolata döküp yine dolaba alalım tamamane donduktan sonra artık afiyetle yiyebiliriz.....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ic malzemesinde yumurta aki kullaniyorum birazda vanilya kremali nasıl olur merak ettim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...