19 Eylül 2013 Perşembe

FINDIKLI BEZE......

Fındıklı beze..
 Genelde yumurta sarıları kullanılır akları atılır, ben yumurta aklarını asla çöpe atmam mutlaka kapaklı cam bir kaba alıp dolapta saklarım... Sonrasında kullanacak biyer bulurum...

Baktım dolapta bekleyen yumurta akı var sayısını tam olarak bilmiyorum belki 3-5 tane filandır.... Fırında poğaçalar pişerken hadi dedim yumurta aklarından beze yapayım fırının sıcaklığıyla onlar da pişsinler.....

Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırptım.....

İçine 2 çay bardağı toz şeker ilave ettim şekerler eriyene kadar yine çırptım..

Son anda aklıma içine toz fındık koymak geldi ve 1 su bardağı kadar to fındık ekledim spatula ile karıştırıp sıkma torbasıyla yağlı kağıt serdiğim tepssiye sıktım....
Fındıklı beze..
200 derecede ısınmış fırına verdim 3-4 dakika sonra fırının ısısını 100 dereceye düşürdüm kuruyana kadar pişirdim ve fırını kapattıktan sonra fırın soğuyana kadar fırından çıkartmadım...
Soğuduktan sonra tadına baktım ve harika olmuşlar tıpkı makaron lezzetinde olmuşlar.....
Beze sevmeyen ben bunlara bayıldım bundan sonra yumurta aklarının akıbeti hep bu kurabiyeler olacak sanırım...;)

2 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

bayılırım,bezenin her türlüsüne..hiç bir yumurta akını atmam...ellerine sağlık canım..

Pembe Tatlar dedi ki...

Hiç denemedim ama çok sverek yerim :)) Fındıklıısıda ilginç olmuş denemkte fayda var :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...