2 Eylül 2012 Pazar

PANNA COTTA

Panna cotta çok leziz bir italyan tatlısıdır ve bir o kadar da kalorisi yüksektir:( Adına aldanıp zor bir tatlı zannetmeyin yapımı çok kolay, elinizin altında taze krema ve jelatin olması yeterli........
Sonrasında sadece yemek gerekiyor ağzınıza attığınız anda eriyip giden harika bir lezzet nam nam nam..:)
1 paket taze krema..
yarım su bardağı süt.
3 yemek kaşığı şeker.
2 tatlı kaşığı toz jelatin.
1 paket vanilya......

Sosu için..
Bir kahve fincanı kadar frambuazı blendırdan geçirin üzerine 2 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın..
Soğuyan sosu tatlımızla birlikte servis sırasında kullanabiliriz..

Sütün içine jelatini ekleyin hemen karıştırın topaklanıp kalmasın..

Birkaç dakika ıslatın jelatin kabarsın kabarsın..

Kremayı bir tencereye boşaltıp kısık ateşte ısıtın.....

Isınan kremaya şekeri ilave edin karıştırın ve ocaktan alın......

Üzerine jelatinli sütü ve vanilyayı ekleyin karıştırın...

Islattığınız kalıpların içine boşaltıp oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçle örterek
buzdolabına kaldırın 5-6 saat kadar bekletin donsun....

Dolaptan çıkardıktan sonra kalıbından kolay çıkarmak için sıcak suya batırın çıkarın çok fazla sıcak suda tutmayın tatlınız hemen erir...

Daha sonra bir tabağa ters çevirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökerek servis edin..
Afiyet olsun...

3 yorum:

Ozge Kopuz dedi ki...

Kocamın en sevdiği tatlı hemen yapıcam:))

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor.jelatin nedir acaba?jöle mi?nasıl bulabilirim?

meleginmarifetleri dedi ki...

Jelatin Jölennin hammaddesi pasta malzemedi satan yerlerden bulabilirsiniz aktarlarada sorun bazı aktarlar satabiliyor..
Toz yada yaprak olarak 2 çeşiti var ikiside aynı işi görür..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...