4 Mayıs 2010 Salı

BAKLAVA HAMURU İLE ÇITIR ÇITIR PEYNİRLİ BÖREK..

Merhabalar..

İşte yine geceye kaldım, anlaşılan ben gündüz oturup yazmasını bimiyorum yada ilham gece geliyor:) Olsun yinede fırsat bulup yazabiliyorum ya ona şükür...

Çoktan beri baklava hamuru ile börek yapmak istiyordum ama misafir gelmesini bekliyordum:) çünkü diyetteyiz.. Yemekteyiz deyip deyip yedik ama kazın ayağı öyle değilmiş anladık ye ye nereye kadar? gidişat kötü yaz geliyor incelmek lazım, toplu katliam gibi oldu ama toplu rejime girildi:)) İşte bu yüzden misafir gelmedikten sonra evde un şeker yağ ve bilimum zararlı ürünler kullanılmıyor.

Neler yeniliyor derseniz bol bol salata sıfır yağ ile sebze yemekleri onlarda sıfır yağlı pişiyor, yoğurt 1 dilim kepekli ekmek meyve. Bakalım nekadar devam edebileceğiz..
Ama sizler diyet miyet yapmıyorsanız bu börekten yapın derim, çıtır çıtır süper oluyor yedikçe yiyesi geliyor insanın:))

Malzemeler.
1 paket baklava yufkası.
6 yemek kaşığı tereyağı.
1 çay badrağı sıvı yağ.
1 su bardağı su.
500 gr beyaz peynir.

Tereyağını eritip içine sıvı yağı ve suyu ilave edip karıştırın.

Baklava yufkasını poşetinden çıkrtıp açın ama üzerini bir poşetle örtün yoksa hemen kuruyup parçalanır. Yufkaları alınca hemen kapatın.
Bir yufkayı serin üzerine bir kaşık sıvı karışımdan döküp fırça ile sürün üzerine bir yufka daha serip yine sıvıdan sürün ve 3. yufkayıda serdikten sonra yağlı karışımdan sürüp kısa kenarına peynir koyun ve çok sıkı olmadan rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

Diğer yufkalarıda aynı şekilde harırlayın.

Bir paket yufkadan 2 tepsi börek çıkıyor.

Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam yada çörek otu serptikten sonra börekleri istediğiniz büyüklükte kesin..

200 derecede ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirin.
Not: Normal yufka böreğinden çok daha çabuk pişiyor..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de muska şeklinde sararak yapmıştım. tereyağı hiç koymayıp sadece sıvı yağ ile daha bile hafif oluyor. çook lezzetli ama çookk.. yiyen bayılıyor. milföyden mi yaptın diye soruyor:)

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Gönülünce dedi ki...

Çıtır çıtır nefisss bir börek olmuş ellerne sağlık canım...Bende misafir gelince yapar oldum galiba hepimiz öyleyiz...
Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Baklava yufkası ile börekler harika oluyor,her çeşidini yaptım ve çok memnun kaldım,çokta lezzetli oluyor.Seninkide çok hoş olmuş ellerine sağlık.Sevgilerrrr...

aysegul dedi ki...

Herrıka bı yemek blogu yaa..sızı
Serap abladan buldum.

Off yaa cok ama cok sekersınız fotolarda :D

Sevgılerrr

ebru dedi ki...

Hımm Meleğim ellerine sağlık. Börekler harika görünüyor. Bu börekler yenmezmi hiç. Öpüyorum canım seni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...