16 Nisan 2010 Cuma

TERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI...

Bugün hava çok güzeldi bahar gelmeye karar verdi sanırım:) Hafta sonu bütün piknik alanları dolar insanlar güzel temiz hava bol gıda alır..

Bende tmbellik devam etmekte boş boş gezinmekten başka yaptığım bişeycikler yok. Elimde birsürü denenmeyi bekleyen tarif var ama bende yapacak ruh hali yok:( sebep baharmı acep? İyiki bu bahar var her suçu yükleyelim bahara tembellik bahardan, yorgunluk bahardan, karamsarlık bahardan, nasılsa gidecek bahar bakalım o zaman ne diyeceğiz..İnşallah bir an önce kurtulurum bu temebellikten.

Çorbaya bayılırım sadece çorba ile karnımı doyururum hele mercimek çorbası bence harika bir çorba. Ben terbiyeli yaparım bazen çok lezzetli olur eğer denemediyeseniz mutlaka deneyin derim.
1 su bardağı mercimek
1 soğan
Küçük bir patates ve bir havuç.
Tuz yeteri kadar su ile haşlanır.

Piştikten sonra ben blendırdan geçririm daha sonra başka bir tencerede 1 yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur içine süzerek mercimek ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.

Kaynadıktan sonra kasede 1 çay bardağı süt ve 1 yumurta sarısı çırpılır (Ben çırparken içine yarım çay kaşığından az kimyon ilave ederim) çorbaya ilave edilir ve bir taşm kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

İsterseniz süt yerine yarım limon suyu kullanabilirsiniz.

Üzerine kırmızı biberli yağ kızdırarak serviz edebilirsiniz ben içinde çok yağ kulandığım için yağ kızdırmadım.

Afiyet olsun..
Güzel bir haftasonu dilerim hoşçakalın..

4 yorum:

ebru dedi ki...

Sevgili Melek ellerine sağlık.Çorba çok lezzetli görünüyor. Mercimek çorbası bizim evinde sevdiği çorbalardan biridir. Öpüyorum seni.

Gönülünce dedi ki...

Havalar ısındı hepimize bir rehavet çöktü hepimiz bloglarımızı boşlar olduk...Çorban nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık nefis bir çorba her halinden belli emeklerinize sağlık..

anneminkizıyim dedi ki...

Hiimmm nefis olmus mercimekli corba ellerine saglik canim.
Baharin uyusuklugu galiba hepimizin üzerinde,
sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...