29 Ağustos 2009 Cumartesi

KAPAMA YEMEĞİ.........

Çok güzel bir yemek ama öyle çok zor yapılamaz türden bir yemekde değil; hele Ramazanda iftar sofraları için biçilmiş kaftan diyorum....... Herkese tavsiye ederim mutlaka deneyin nefisss oluyor..........

İşte yemeğimizim resimli tarifi..........:)
1 kg kadar kuşbaşı doğranmış et, birazda etin yağlı bölümü.......
3 tane iri patates oda et büyüklüğünde doğranmış.........
yarım kg arpacık soğan.....
salça, kırmızı toz biber, karabiber, tuz...
Pilav için istediğiniz ölçüde pirinç......
Baharatlar ve salça ile etler patatesler ve soğanları ayrı ayrı karıştıralım.....
Tencerenin en altına soğanları onun üstüne patatesleri ve etleri en üstede etin yağlı bölümlerini dizelim ve tencereyi büyük bir tepsiye ters çevirelim........ Tencerenin üzerine ağırlık yapması için taş koyalım...........

Tepsiye yeteri kadar su koyalım ve ocağın üzerine koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.........
Pişme sırasında ara ara tencereyi tepsinin içinde değişik yerlere gezdirelimki aynı yerde durursa yemeğin dibi tutar......... Bu yemeğin böyle pişmesi gerekir...........

Resimde görüldüğü gibi pişerken yemek suyunu bir çeker bir bırakır ateş kısıkken suyunu tencerenin içine çeker ateşi açıncada tepsiye bırakır ama hep kısık ateşte pişmesi gerekir............
yoksa etler pişmeden yanar.......:(

Yaklaşık 3 saat kadar bir sürede yemek pişmiş olur.......... Pişen yemeğin suyunu başka bir tencereye boşaltmamız gerek onunla pilavı pişireceğiz çünkü..

Bunun içinde ateşi açalım ve suyunu bırakmasını bekleyelim. Suyunu bırakır bırakmazda tepsiyi ateşten alalım ve dikkatlice suyunu başka bir kaba boşaltalım......... Bu sırada çok dikkat etmemiz gerek yoksa tencere açılır ve etlerde saçılır:) aman haaa......

Eveeet suyunu aldıktan sonra artık bu su ile istediğimiz ölçüde pilavımızı pişire biliriz o sizin isteğinize kalmış bişey, ama pilavını bol yapın derim çok güzel oluyor çünkü.......
İşte pilavı pişmiş ve artık tencerenin açılıp etlerinde pilavla buluşma zamanı geldiii..
...
Buharı üstündeyken hemen resimledimmm......
Şimdi'de pilavını etlerin etrafına koyarken..

İşte buda artık sofraya gitmeye hazır bir kapama hali..

Yapıp yiyen herkese afiyet olllsuuuuun..

34 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sevimin sayfasi dedi ki...

off cok lezzetli görünüyor
canim cekti aksam aksam
kayinvaldeninde seninde ellerine saglik

yesim`in sofrasi dedi ki...

merhaba Melek... anlattigin yemegi gordum sonunda :-) afiyet olsunnn pastanda cok sirin gorunuyor siteme git bak sana davet var opuyorum

nino dedi ki...

super olmus yaaaaaaa

SevgiSeli40 dedi ki...

melekcigim yine dökdürmüsün,bu yemegi ben esimden ögrenmistim rahmetli gayin validem yaparmis banada esim tarif etti cok güzel bir yemek biraz zor pissede deger,eline saglik gayinvalideyin,iyi aksamlar

sofraozlemi dedi ki...

off bende çok seviyorum bu yemeği gerçekten lezzetli ve değişik oluyor..
kayınvalidenizin ellerine sağlık..
sevgilerimle..

fatostuncay dedi ki...

kayınvalideciginin ellerinden opuyorum.. valla super.. zaten buyuklerimiz bi baska.. biz ne yaparsak yapalım onların elı degınce baska oluyor.. ellerine saglık.. selamlarımı ıletırısın.. hepınıze de afiyet olsun..
opuyorum canım.. kendine iyi bak:)

ikizlerinannesi dedi ki...

melekcim kayinvalidenin ellerine saglik cok sansli bir gelinsin ha bu unutma o ne kadar enfes bir kapama olmus öyle eti sevmem ama cok istah acici görünüyor yiyenlerede afiyet olsun öptüm canim

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Kapama ne kadar güzel olmuş canım kayınvalidenin ellerine sağlık.Bizde fırında pirincin üzerine et koyarak pişiririz kapama deriz ama bu çok meşaketli oluyor doğrusu.Yiyenlere afiyet bal şeker olsun öpt...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

slm Melek kayınvalidenin ellerine sağlık.Yapilisi zor degil demissin ama benim gibi sakar ve sabirsiz biri icin coook zor sizlere afiyet olsun

kelebeklisaniyeler.blogcu.com dedi ki...

melekçim ellerine saglik canim harika bir lezzet gorunuyor su an karsimda muthis ya, biz kapamayi bu sekilde yapmayiz tavukla yapariz bu sekilde ilk kez goruyorum ama inan enfes yani, tek kelimeyle muthis, canim seni çok optum kendine iyi bak.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

off valla harika becerikli gelinin becerikli kayınvalidesi:))) hürmetlerrr hürmetlerrr kayınvaldene canıkomm...sevgilerimle

SOFRAM dedi ki...

Canım, kayınvalidenin ellerine sağlık, çok güzel bir yemek olmuş, hele de etlerle pilavın buluşması muhteşem, afiyetler olsun, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

oh oh oh ,rabiye teyzenin ellerine sağlık,çok süper olmuş,bayramda ananem de yapmıştı(tahirin ananesi)oda hep gittiğimiz zaman kapama yapar ,hemde mangalın üstünde pişiriyor,çok güzeldi yaaaa.yiyenlere de afiyet olsun yazarken bile ağzım sulandı vallahi ...öpüyorum görüşmek üzere:))

AYCA dedi ki...

Kapamayı ilk defa bu şekide görüyorum..çok hoşumuza gitti, gerçekten değişik bir tarif ve değişik bir tat...:))
Sunum şekliniz de her zaman harika oluyor, sitenizi beğenerek izliyoruz...:)))

Ellerinize sağlık...

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika, ellerine saglik, nefis gozukuyor.Cok ama cok canim istedi Melek, neler yapmissin.

Guzel bir yil diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Betül dedi ki...

Melek'ciğim,

Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık. Paylaştığın için teşekkürler.

Sevgilerimle.

adigenisehilal dedi ki...

mmmm... rabia yenge döktürmüş kapamayı... evet yapması çok kolay gerçekten... 15 dakkada bir yerini değiştirmek insanın hep tetikte olmasını gerektirmese ve de piştikten sonra tek başına çevirmek dünyanın en zor işlerinden biri olmasa yapması kolay... ama ne yalan söliyim hakkaten benim de canım çekti şimdi... afiyet olsun yiyen açkurtlara... rabişin de eline sağlık selam ilet olur mu...

Melek* dedi ki...

gerçekten çok güzel gözüküyor yapması da biraz meşakkatli 3 saat ne demek:) sizi aç kurtlar sizi ellerine sağlık rabia sultanın

hdidem dedi ki...

melekkk sen gelemiosun bari ben geleyim diyorum:))) bu tarifleri görünce atladığım gibi gelmek gelio oralara:))))ellerine sağlık canım benim öptüm yarın hilalle buluşucaz çatla:))))

Kevser dedi ki...

Canim, yine tam benlik bir yemek yayinlamissin, senin ve kayinvalidenin ellerine saglik. Ne mutlu sizlere, böyle güzel yemekler hazirlayanin var, ohh bende olsam tadini cikarirdim.

Yapmasi ama zahmetli gibi geldi bana ama eminim lezzetine degiyordur.

Sana simdiden güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum canim benim, kendine iyi bak..

http:hunerlieller.net dedi ki...

selam hayırlı cumalar diliyorum.
Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık.
sevgiler

http:hunerlieller.net dedi ki...

selam hayırlı cumalar diliyorum.
Çok güzel görünüyor, kayınvalidenin ellerine sağlık.
sevgiler

disal dedi ki...

nasıl yemekk ımmm...ellerine sağlık kayınvalidenin..

süper harika görünüyor....

öptüm

cin(s)fikirli dedi ki...

Melekcim, içeride kek yapıyordum biraz evvel, bloguma koyarım falen diye düşünürken birden aklımdan aa..melek'le ne zamandır görüşmedik diye geçirdim..keki fırına koyunca oturdum bilg.karşısına..bir de baktım senden yorum gelmiş...kalp kalbe karşıymış...sayfanı açınca kapamanın üzerine kapandım..nefiss...ellerine sağlık kayınvalidenin...kaynana-gelin müthişsiniz..noel baba pasta ise gene senin başarılı pastalarından biri olmuş, diyecek söz bulamıyorum..biz daha kke pişirmeye çalışalım...neyse keki yakmamyayım bari, öpüyorum,sevgiler..

HULYA dedi ki...

Melek'ciğim,
İlk olarak yeni yılını kutlar 2008 yılında bütün hayallerinin gerçekleşmesini dilerim.Aşağıdaki pastalarına bayıldım.Bunlar senin meşhur amonyaklı pastandan mı.süslemeleri harika olmuş.Krem şantiyle mi yaptın.Şeker hamurundan güzel olmuş valla.Kapama da nefis görünüyor.ellerine sağlık.Sevgiler

yemedeyanindayat dedi ki...

zahmetli gibide görünse o yemeğin buharı yayılmışya etrafa nefis bir görüntü olmuş..denemeye değeğr..kayınvalidenizin ellerine sağlık..sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Melek Hanım,
benim annem de Denizlili. Bize kapamayı çok yapardı. Ben ne yazık ki nasıl yaptığına çok dikkat etmemişim. Şimdi hayatta değil. Tarifi de onunla gitmişti. Kaç gündür, sizinki bir tarif arıyordum. Sonun da sayenizde buldum. Hem sevindim, hem hüzünlendim. Tarifiniz için Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ben nilüfer :)) şu anda yapıyorum ama biz de bir denzlili olarak farklı yapıyoruz. sadece arpacık soğanı tuz tereyağı ve biraz karabiber :)) ayrıca tel süzgeç kullanıyoruz :)) ohhh mis gibi kokuyo valla evler yakınsa beklerim :))))

dostkokusu dedi ki...

harıka bışeye benzıyo tas kebabını andırdı bana
denenecekler arasına gırdı teşekkürler
sevgılerle..
fıruze..

yeşim dedi ki...

çok iştah açıcı görüntü

ellerine sağlık
sevgiler

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

CANIM MRB İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİME KATILDIGIN VE VERDİĞİN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TARİFİN ŞUAN YAYINDA TEKRAR KATILIMINI BEKLERİM .
SEVGİLER
BİRDEMLİKSOHBET SEVİL
BU MSJ OTOMATİK OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR..

reyyan dedi ki...

CANIM BENİMDE OYUM SANA BAŞARILAR DİLERİM:)
SAYFANA İLK DEFA GELDİM ÇOK GÜZELMİŞ BENDE BEKLERİM SAYFAMA:=)
SAĞ TARAFTA OLAN KEDİ VE KUŞ RESMİ VARYA ONLAR SENİNMİ?
SEVGİLER...

Kevser dedi ki...

Selam,
ohh misler gibi et, patates ve pilav birarada, gercekten tam benim damak zevkime göre bir yemek olmus, harika görüntüsü bile yetti bana ekrandan.

Dört dörtlük bir yemek olmus, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...