Malzemeler. .
1 kilo yufka (6 adet).
iç malzeme için..
yarım kilo ıspanak.
2.3 tane pırasanın yaprağı..
300 gr kadar beyaz peynir.
tuz... bir fiske şeker (ıspanağın buruk tadını alması için.. 2.3 yemek kaşığı sıvı yağ. . İç harcın malzemelerini güzelce karıştırın..
sosu için..
1 su bardağı yoğurt..
yarım su bardağı maden suyu.
1 su bardağı sıvı yağ..
1 yumurta..
bir fiske tuz..
bütün malzemeyi çırpın..
bütün malzemeyi çırpın..
yağladığınız tepsiye bir yufkayı serin kenarlarını tepsinin dışına sarkıtın sostan dökün diğer yufkayı kırışık bir şekilde serin yine sos dökün 3. yufkayı da aynı serin sos dökün üzerine ıspanaklı harcı döküp her yerine eşit dağıtın... diğer 2 yufkayı da kırışık kırışık serip sos dökün en üst yufkayıda serin buruşturun sos dökün kenarlardan sarkan yufkayı üstte toplayıp kalan sosu dökün...
1 yumurtayı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpın böreğin üzerine sürüp kesin ve susam serpin..
200 derece fırında kızarana kadar pişirin..
afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder