Geçen yazımda da dediğim gibi enginar vakti geçmeden bol bol enginar yenile....:)
Bu kez enginarı kuşbaşı etle pişirdim böylesi daha farklı bir lezzetli oluyor ve enginar bir anda çok ağır bir yemek kıvamına giriveriyor..........eh etle pişen bütün yemekler ağır yemek olur..:)
Burada anlattığım gibi enginarı ayıkladım...
Ayrı bir tencerede 300 gr kadar eti kavurdum... üzerine doğradığım 1 soğanı ekledim ve soğan kavrulana kadar karıştırdım........... içine 1 yemek kaşığı salça ve 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirdim..........
Etler piştikden sonra enginarların ortalarına etleren koyarak 4 enginarımıda doldurdum.... Etlerin suyunu da tencereye koyup biraz tuz serptim ve düdüklü tencerede 6-7 dakika pişirdim..........
İşte bu kadar yemeğimiz yenmeye hazır...
Afiyet olsun........
Görsel şölen diye ben buna derim...Tam misafirlik...Annemin bahçesindeki enginarlara dalma zamanı geldi galiba..
YanıtlaSil