Turşu kurma zamanı geldiii... Pazarda çeşit çeşit turşulukları görünce hiç aklımda yokken turşu yapmaya karar verdim...
Geçen hafta biber ve salatalık aldım tuz turşusu kurdum.. Bu hafta da domates ile kurulan kaşık turşusundan kurdum, her pazara gidişimde dayanamayıp turşuluk alırsam bu kadar turşuyu nasıl tüketeceğiz bilmem??
Eğer siz de tuz turşusu kurmak isterseniz suyunu kendiniz hazırlayın.....
Malzemeler..
5 Litre su..
2 su bardağı turşu tuzu..
1 avuç limon tuzu..
Kaynamış suya tuzu ve limon tuzunu ekleyip eriyene kadar kaynat..
İçine 1 kg sirke ve 1 yemek kaşığı turşu tozu ekle karıştır..
Kavanozlara hazırladığınız turşulukların içine kaynarlığı gitmiş sıcak suyu doldurup ve kapaklarını sıkıca kapatın..
15-20 gün sonra turşunuz yemeğe hazır olacaktır..
Afiyet olsun......
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve süper görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
selam tursu tozu nedir ?nerden alınır?
YanıtlaSil