15 Ekim 2012 Pazartesi

YAĞ İÇİNDE YÜZMEYEN BİR KARNIYARIK.....:))

karnıyarık, patlıcan, kıyma,

Karnıyarık yemeğini belki yılda bir kere yaparım, sebebine gelince koca patlıcanın kızarırken içine çektiği yağ...... Ama artık patlıcanları hiç yağ çekmeden kızartıyorum....:) Benim tekniği sizinde denemenizi tavsiye ederim.........
Öncelikle içini hazırlayın..
Göz kararı pişirdiğim için ölçü veremiyorum ..
Soğanı ince ince kıyıp  kavurun içine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun..
Küp küp kestiğiniz domatesleri ilave edin domatesler yumuşayana kadar pişirin..
İçine yuz karabiber eklayin ve ocağı kapatın...İsterseniz maydanoz da ilave edebilirsiniz...

Alaca soyulan patlıcanları bul tuzlu suda yarım saat kadar ıslatın.....
Bu arada patlıcanları kızartmak için yağı kızdırın...
Sudan çıkartılan patlıcanları sıkın ve mutfak bezi ile kurulayın.. Bu patlıcanları güzelce unlayın unun fazlasını silkeleyin......
Unladığınız patlıcanları kızgın yağa atıp kızartın.....

Yağdan çıkarıp göbeğini yardığınız patlıcanların içinde hiç yağ olmadığını göreceksiniz...
Artık önceden hazırladığınız kıymalı harç ile patlıcanların karınlarını doldurup tepsiye dizin ve fırında 10-15 dakika pişirin ve afiyetle yiyin.......


4 yorum:

  1. Aynı sebepten patlıcan yemeyen ben bile imrendim:)

    http://lussostyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ohhhh misss ellerine sağlık, ben de yağ içinde yüzmeyince çok daha iyi oluyor...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. emeğinize sağlık süper tarifleriniz var.
    Demir döküm tencere ödüllü tarif yarışmamıza katılımınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. ayy bayıldım bu tarife... yağ yüzünden çok sevdiğim halde çokça yapamıyordum ama artık bol bol yapabilirim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?