Ben'de bunun ev versiyonunu yaptım oldu:))) Siz de denemek istermisiniz??
Bu tarifi benden özellikle isteyen Nergis abla için yazıyorum:)
Malzemeler...
1 su bardağı sıvı yağ..
2 su bardağı irmik..
3 su bardağı şeker...
4 su bardağı su..
Ölçüler çok güzel akılda kalıyor:))
İrmiği kısık ateşte güzelce kavuralım...
Bu arada başka bir tencerede şeker ile suyu kaynatıp şerbet hazırlayalım...
Kavrulan irmiğin içine sıvı yağı ilave edelim.......
Bir kaç kez karıştıralım ve üzerine sıcak şerbeti dökelim...
Dikkat edin buharından ya da sıçrayan şekerden elinizi yakmayın..
İrmik şerbeti çekene kadar kısık ateşte karıştıralım ve sonra ocağı kapatıp tencerenin kapağını da kapatalım helvayı demlenmeye bırakalım....
15-20 dakika demlenen helvamızı artık ikram edebiliriz.........
Bir kaseye biraz helva doldurun ve bastırın kesme dondurmadan kesin helvanın üzerine yerleştirin ve dondurmanın üzerine yine helva koyup tekrar bastırın ve afiyetle yiyin......
Afiyet olsun...........
ellerine sağlık canım nefis olur çok severim :) sevgiler...
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.