Patlıcanın reçeli olur da kabağın olmaz mı... Ben yaptım oldu..:)
Bahçemdeki devasa büyüklükteki kabakların bir tanesini reçel yapayım dedim ve işte oldu.......:)
Kabak zaten tadsız tuzsuz bir sebze adı üstünde kabak......:) Tuz koyunca yemek şeker koyunca reçel olur dedim......... ama yinede aroma vermek için bişeyler koymak gerekiyordu ben de kendimce lezzetlendirdim.....
Bir koca kabağı ortadan kestim çekirdekli bölümü biraz kabarmıştı attım ve bu şekildeyken tarttım yarım kg geldi.....
Sonra rendenin iri tarafıyla rendeledim.....
Kaynar suya atıp çok az haşladım...
Suyunu süzüp biraz soğuyunca güzelce sıktım......
Sonra bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ve 2 su bardağı da şeker ekleyip kaynamaya bıraktım..
Kaynamaya başlayınca -43 dakika kaynatıp ocağı kapatmadan hemen önce içine bir parça limon tuzu ve bir parça damla sakızı ekledim(Yeşil kabak sakız kabağı olarak bilinir) karıştırıp ocaktan indirdim...
İçine kabak çekirdeği ilave etmeyi düşündüm ama kavrulmamış kabak çekirdeği içim yoktu ben de kavrulmamış ayçekirdeği ilave ettim...
Bir tepsiye döküp bahçede bol güneş alan biryere güneşlenmeye bıraktım...
Yarım gün güneşlenmesi yeterli oldu çünkü az bir reçeldi..
Soframda değişik reçel olsun diyeneler için denemenizi tavsiye ederim.. Hafta sonu kahvaltı sofralarınız için farklı bir lezzet....
Afiyet olsun..............
Not: Eğer sakız kokusunu lezzetini sevmiyorsanız vanilyada kullanabilirsiniz...
Sen yaparsın da olmaz mı, ellerine sağlık canım. Merak ettim doğrusu...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Harika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSil