21 Mayıs 2011 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KEK..

Bu tarifi sevgili Gönül'ümün sayfasında görmüştüm, o pasta olarak anlatmış ama ben daha çok kek'e benzettim ve kek dedim:)

Malzemeler..
1 su bardağı süt
2 poşet kremşanti..
3 yumurta.
yarım su bardağı şeker.
1 paket vanilya.
1 su bardağı un. 1 paket kabartma tozu elenecek.
Kremşanti ve süt beraber çırpılır.
3 yumurata teker teker kremşantiye eklenir ve çırpılır.
Vanilya ve şeker eklenir çırpılır.
Son olarak un ilave edilir karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülüp 175 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Üzeri için..
4 yemek kaşığı şeker.
3 yemek kaşığı süt.
100 gr tereyağı.
250 gr mısır gevereği. (3 su bardağı)
Yağ yayvan bir tencerede eritilir, şeker ve süt eklenip kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve mısırgevrekleri içine atılıp iyice karıştırılır.
20 dakika pişen kek fırından alınır ve mısır gevrekli karışım kekein üzerine dökülüp tekrar fırına verilir ve 20 dakika daha pişirirlir..
Meleğin Notu: Fırından çıkınca iyiyce soğumadan ikram edilmesini öneririrm üzerinden uzun zaman geçince mısır gevrekleri yumuşuyor...
Afiyet bal şeker olsun....
Her ne kadar havalar çaktırmasa'da yaz geliyor unutmayalım; tatlıyı hamuru çok yiyip yağlanmayalım, bol bol yürüyelim:) Benden uyarması.....

6 yorum:

  1. üzeri çok çıtır görünüyor canım ellerine sağlık hanımların elin den hiç birşey kurtulmuyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ben de bu pastayı görmüştüm daha önce bayağı merak ettmiştim ama soğuyunca yumuşak olması kötü yine de çok güzel görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benim gibi buğday hassayitei olanlar için ideal un yok:)) Deneyeyim hemen yarın, diyetisyenim kalp krizi geçirir mi acaba:))

    YanıtlaSil
  4. Çoook güzel çıır çıtır ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Iyi bir baslangic

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar borekler bolumunde bulunan acma boreginize ulasamadim ilgilenirseniz sevinirim tesekkurler.

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?