25 Şubat 2008 Pazartesi

AYHANDAN, FIRINDA SOMON...

Pazar günü akşam üzeri ne yesek diye düşünürken (neden bilmem birtek pazar günleri insanları bu düşünce alır) Ergun kayseri yağlaması istedi, Kayserili arkadaşlar duyunnn hehehe...

Bende yemeğin başına geçtim hamuru yoğurdum, kıymayı kavurdum hazırladım. Tam hamurları açmaya başlayacaktım telefon, kim aradı görümcemin eşi AYHAAAN.
İşte Ayhan ve benim köpeğim Bıdık:=) Pek severler birbirlerini hehehehe...


Ben balık yapıyorum somon balığı aldım fırında şöyle yapacağım böyle yapacağım gelin. Ergunda yok ben biraz hastayım yatacağım Melek yemek yapmaya başladı falan filan derken, hadi gidelim ben daha hazırlamadım dedim ve gittik...


Laf aramızda ben balık pişirmekten pek hoşlanmam hazır olursa yerim hehehehe. Eh hazır Ayhanda pişiriyorken kaçırmayalım bari dedim...


İşte bu balığı Enişte Ayhan pişirdi sizlerede sunayım dedim oldukça lezzetliydi...

Nasılmı yaptı, hazırlarken yanında değildim biz hazıra konduk, ama kolay. İşte tarifi...1'5 kg, balık (somon balığıymış).İstenilen miktarda. Soğan.Patates.Havuç.Domates.Limon.
Soğan.
Defne yaprağı, kuru nanede koymuş.Tuz zeytinyağı.
Hepsini fırın tepsisine dizmiş, 220 derece sıcaklıkdaki fırında ortalama 50 dakika kadar pişirdi...
Piştikden sonra yanında roka yeşil salata brokoli salatası ve spagetti vardı çocuklar için iyi oldu...
Afiyetle yedik ..

AYHAN bey teşekkür ederim ellerine sağlık , artık uzun bir süre görüşmeyelim dimi? hahahaha..

32 yorum:

  1. Melekcigim ilk basta ziyaretin icin tesekkür ederim..Gercek suki Baligi bende pek sevmem pisirmeyi ahh keske öyle olsada daha fazla menümüzde bulunsa dermisim..Banada Telefon acilsa hazir gelin yiyelim deseler hiccccc durmammm :))


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. bu kezde ilk yorumum benden

    eniste bey pek marifetliymis
    cok lezzetli ve saglikli bir yemek olmus ellerine saglik enistenin

    YanıtlaSil
  3. selam melekcim..ohh balık yapanı bulmuşsun:)))ne kokusu ne eziyeti..
    afiyet olsun...sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Balık harika görünüyor ellerinize sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Melekcim ellerine saglik yaptigin lezzetler icin,afiyet olsun yediklerin icin.Su bir haftadir kizimin dogum günü icin cok yogundum.,Masallah sen hic durmamissin.Cok güzel seyler yayinlamissin.Benim pastayi nasil buldun?Seninkilerin yanina gelemez ama... idare et artik:)he hee Sevgiyle kal canim.

    YanıtlaSil
  6. ooohhh melekciğim davetlerde:)bugün menü enişteden.)ben de balık pişirmeyi sevmem ama pişiren olursa yerim.))ben kayserili bir ailenin kızıyım yani çağrına kulak verdim ama hiç yağlama yapmadım:))eminim sen harika yaparsın...yoğurduğun hamur ne oldu ben onu merak ettim.))her şey için ,elinize,yüreğiniz sağlık...

    YanıtlaSil
  7. meleğim ayhan eniştenin ellerine sağlık sizlerede afiyetler olsun.....bebişim yaa kayseri yağlamasıda nedir hele onuda yayınla bakalım dibim düştü iyice valla:))) öpüyorum seni sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Yapanın ellerine sağlık olsun,sanada afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık melekçim
    bu arada Bıdığın fotolarına bayıldım.Bizdede husky cinsi köpek vardı öldü yerine köpek almak istiyoruz hayvalanları çok severim.
    Bu arada ilk defa denediğim tarifimi beğeninize sundum umarım beğenirsin sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  10. canımmmm afiyetler olsun...nefisç.....

    YanıtlaSil
  11. hemşehriiim :) sende benim gibi hazır balığa dayanamıyorsun hihi:)
    valla ayhan beyin ellerine sağlık eminim güzel olmuştur hemde sağlıklı.
    bıdıkta ne tatlı şey öyle boncuk gözlüü..

    YanıtlaSil
  12. Akıllıca bir hareket:)Ben de balığı yalnızca dışarda yerim.Afiyet olsun bu arada yiyenlere.

    YanıtlaSil
  13. afiyet olsun hayatım size.. balıgı bende nedense pısırmeyı sevmem.. bızde hep hazıra konarız..
    melegım guzel bı hafta senın olsun..
    opuyorum:))

    www.fatostuncay.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. balığa hayır demem, şahane olmuş..yalnız kanımca bu yerli somon..ithal somon pembe oluyor. yerli somonu hiç sevmemiştim bi daha almam..ithali de çok leziz diyemem, makarnada krepte güzel oluyor..neyse balık sağlıklı bir yemek,,ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. melekcimenfes bişey olmuş bu.ayhanın ellerine saglık sizede afiyet olsun:))
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  16. canım bugün kayseri katmeri girdim yağlamayı daha sonra girsem oolurmu:)))) neyse somon balığıda nefis olmuş ayhan beyin eline sağlık sizlerede afiyetler olsun canım

    YanıtlaSil
  17. amanın da amanınnnn... hakanı ayhan abinin yanına kursa yollamak lazım galiba... bu arada kısa süre içerisinde yağlama planları var aile içinde... davetlim olun... hadi size afiyet olsun bakalım...

    YanıtlaSil
  18. Melek'ciğim,
    Ne güzel balık yapanı bulmuşsun.Afiyet olsun canım.Eniştenin de ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. hazırlayanın ellerine sağlık
    yiyenlere de afişyet olsun

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  20. Melek'ciğim afiyetler olsun, hiç hazır balık olur da yenmez mi ama,somon da pek güzel görünüyor, eniştenizin ellerine sağlık, sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  21. süpermiş yaa bende yapıyorum somon balığı birde annem nefis yapar pek öyle böyle balık sevmem iş somana gelince bayılırım somon balığına ellerine sağlık eniştenizin. ve melekcim seni sobeledim katılmak istersen tabii.sevgilerle meleğim öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil
  22. burdan çıkaracağımız sonuç şu: eniştenin yemek yapanı en makbul olanıdır :))))

    YanıtlaSil
  23. meleğim marifetlim
    nasılsın pek görüşemez olduk bu aralar şekerim
    canım balık nefis görünüyo
    eniştenin ellerine sağlık
    sizlerede afiyet olsun
    öpüyorum seniii

    YanıtlaSil
  24. Melek'ciğimm,

    Ayhan Enişte'nin ellerine sağlık, balık enfessss görünüyor. Ama ben Bıdık'a da bittim, o ne güzel gözler öyleee....

    Canım, kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Melekcim harika görünüyor,cok lezzetli oldugundan eminim,görüntü öyle anlatiyor.Seninde enistenin de ellerine saglik,süper olmus.Afiyetler olsun melekcim .

    YanıtlaSil
  26. selam arkadaşım,ellerine sağlık,görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  27. Yemek cok nefis olmus,Ayhan beyin ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  28. melekciğim merhaba canım.somon balığını renginden dolayı hiç sevmiyorum ama eşim sıkça alır. kendine somon , bana ya çipura yada levrek, artık şansıma ne varsa:))hep ızgara yaparım ben ama fırında denemek lazım, baksana pek ballandırmışsın bu somonu:))
    size afiyet olsun, ellerine sağlık yapan kişiye gitsin.
    sebilay.

    YanıtlaSil
  29. Ziyaretin için teşekkür ederim.Her zaman beklerim....
    Somon balığı tarifi içinde ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  30. bu sefer yorum gider inş.
    ne diyeyim şimdi bizi bloğunuda taşıdınya sağol ben bu balık işini her zaman yaparım ama güzel yabarım beeee... inş. devamı gelir hehe birde koltuklarık kılıfı güzel olmuş minnoşa iyi gelir alışır kedicik :)))) bol şanlar kendine iyi bak sen bize lazımsın.

    YanıtlaSil
  31. Ayhanın ellerine sağlık:) Süper görünüyor.Size de afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  32. ellerinize saglik sadece göze hitap etmedigi ortada eminim tadida bir okadar güzeldir

    YanıtlaSil

Kişi yorum yazmış sizde fikrinizi söylermisiniz?