Şimdi tamda mevsimi, 1 kg ıspanağı bir seferde tüketmediğimiz için ben ıspanakları ayıklayıp köklerini kullanıyorum iki seferdede ıspanakları kullanıyorum.
1 kg ıspanağın köklerini ayıklayıp çok güzel yıkıyorum ve tuzlu suyun içinde 1 saat kadar bekletiyorum ki kalan kum varsa dibe çöksün.
Tencereye koyup üzerine kadar su ilave ediyorum içine 1 tatlı kaşığı tepeleme limon tuzu yarım kahve fincanı sirke istediğiniz miktarda tuz koyup yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum.
Yumuşayınca ocağı kapatıp içerisine 5-6 iri diş sarımsağı ezerek içine ilave ediyorum.
Artık ağzı kapalı olarak soğuması için bırakıyorum. Eğer ekşisi tuzu yada sarımsağı az gelirse üzerine ilave edebilirsiniz.
Bu turşuyu buzdolabında saklıyoruz. (tabiki kapaklı bir kapta)
Bulgur pilavıyla çok yakışıyor tavsiye ederim. Yapanlara afiyeeet olsun
Bana yorum yazan herkesede teşekkürlerimi ileteyim buradan hepiniz sağolun.
Melek'ciğim,
YanıtlaSilNe kadar değişik, eminim tadı da güzeldir.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
ispanak tursusu hic yemedim ama eminim tadi cok güzeldir
YanıtlaSiltursu seven birisi oldugum icin mutlaka severim
ellerine saglik
İlginç bir turşu.Malzemesi de bedavaymış:)Ellerine sağlık.
YanıtlaSilaman da aman... sen bugünlerde neler yapıyorsun böyle... zaten canım da ıspanak çekiyordu... en iisi bir ıspanak yemeği yapmak köklerini de turşu...
YanıtlaSilbu arada geçen gün yazdım ya ben yufkayı nereden bulacağım diye... annem(kayınvalidem) memleketten bugün yufka getirdi:))) (başka birşey mi isteseydim acaba?)
neyse çok uzattım.. ellerine sağlık... afiyet olsun
ıspanak turşusunu ilk defa görüyor ve duyuyorum ilk ıspanak pişirdiğimde deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilYemeğini bilirim ama turşusunu ilk defa gördüm eminim güzeldir ellerine sağlık canım öpt...
YanıtlaSilmelek'çigim ellerine saglik, bu çok degisik bir tarif olmus, çok beyendim, ilk kez duyuyorum ama yapmakta fayda var, tadini çok merak ettim, sayende yeni bir tarif ogrendim, harikasin canim, kocaman optum
YanıtlaSilmelegim
YanıtlaSilburalardayim beni merak etmissin ama bu aralar cok yogunum ya almnalarin noel tatili yaklasiyor olan bize oluyor sekerim neyse,bana cok ilginc geldi kiz ilk defa gördüm ispanak kökü tursusunu tadinida merak etmedim desem yalan olur ellerine saglik size afiyet olsun kucak dolusu sevgiler canim öptüm
NE GÜZEL BİR ŞEY BU. EŞİM 2 KİLO ISPANAK ALMIŞ, EN İYİSİ BUNDAN DA YAPAYIM. SOĞUYUNCA YİYEBİLİYORUZ GALİBA. ANNEM BİBERLE BÖYLE BİR ŞEY YAPARDI. ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilMelek'cim ilk defa gördüm. Çok değişik gerçekten. Tadı nasıl merak ettim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilmelekcim
YanıtlaSilıspanak turşusu hiç yemedim ilk senden duyuyorum ama ben ıspanağın herşeyini severim eminim çok güzeldir
ama benim aklım aşağıdaki kuru patlıcanlarda kaldııııııı mmmmm aldım hepsini gidiyorum :)
sevgiler cnm........
Merhaba Melek,
YanıtlaSilIspanak turşusunu ilk defa duyanlardanım ama lezzetli göründüğünü belirtmek isterim,ellerine sağlık.
Ispanaklı börek yaparken kullanmadığımız sap ve kök bölümünü böyle değerlendirebiliriz.
Merhaba canım, ziyaretiniz için çok teşekkürler, kökleriyle yemek yapıyorum ama hiç duymamıştım turşusunu, çok güzel olmuş, ıspanak aldığımda hemen deneyeceğim, ellerinize sağlık, görüşmek üzere sevgiler...
YanıtlaSilselam melekcim.çok güzel görünüyor ..eline saglık ilk fırsatta yapacagım..malum bizim evde bulgur pilavı sık sık pişer...bu turşuda yanına yakışır...teşekkürler canım..sevgilerle..
YanıtlaSilPES yani arkadasim ne yaratici kadinsin yani senin mutfak kültürüne bayiliyorum artik yetisemiyorum senin bu becerikliligine,senin beyin yasadi,tursu cok degisik olmus eline koluna saglik canim
YanıtlaSilslm Melekciğim turşuya bayılan ben nasıl oluyorda bu turşunun varlığından habersizmişim hayret vallahi :)) tadını tahmin edebiliyorum.Ellerine sağlık marifetli meleğim...
YanıtlaSilcanim ellerine saglik ispanak koku tursusunu hic yemedim tadi nefistir eminim yemegini pirincli yaparim.cok severim.
YanıtlaSilkucak dolusu sevgilerimi biraktim marifetli arkadasima
canım merhaba,harıka gorunuyor. emınım tadıda nefıstır.ellerıne saglık. kesın yapacagım tarıf ıcın tesekkur ederım. sevgılerımle..
YanıtlaSilMelek'ciğim,
YanıtlaSilBugün bende ıspanak pişirdim.Daha önce görseydim kesin köklerini bu şekilde değerlendirirdim.Ellerine sağlık.Çok değişik ve güzel bir tarif.Sevgiler
iyi akşamlar,çok ilginç geldi açıkçası denemeyi düşünüyorum.ellerinize sağlık.esradan.blogspot.com
YanıtlaSilIlk önce aklimdan geceni yazayim.Hoppalaaa bu ne yaaaa.Ispanak ve tursu!!!
YanıtlaSilTüm yazilan yorumlara katiliyorum.
BRAVO MELEK. Ellerine saglik Muhtesemsin.
canım yaa ne güzel bir fikir..ellerine sağlık..eminim tadı ne güzeldiiir..püyorum...iyi geceler diliyorum..
YanıtlaSilıspanak turşusunu ilk defa duyuyorum melekcim lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilBu turşuyu ilk kez duyuyorum çok güzel bir tad olduğuna eminim. Oldukça da vitaminlidir güzel bir fikirmiş. Ellerine sağlık banada beklerim...
Özlem'den Sevgiler...
Ellerinize sağlık.. ilk defa duyduğum bir tarif,tamda kış yemeklerinin yanına gidecek bir turşu...:)) mutlaka deneyeceğim, notlarıma aldım...:))
YanıtlaSilBöyle değişik tariflerle bizi buluşturdugunuz için teşekkür ederim..
canım çok severim ıspanağın turşusunu ben günlük yapıyorum hemen bitiriyoruz çayın yanında misafirlerimiz içinde çok güzel oluyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilMelek'cigim,
YanıtlaSilDaha bu tursuyu hafta sonu arkadaslara anlatiyordum, tam bilemediler ama ben bunu nasil severim biliyormusun, annem de bend ehep yapariz. Agzim sulandi desem, sevgilerimi gonderiyorum memleketime:)
masallah kız sana.. neler de biliyorsun valla.. hiç aklıma bile gelmezdi.. hem atmıyorsun hem tursu olarak degerlendiriyorsun..
YanıtlaSilafiyetle yiyin canım.. cok opuyorum:)
SÜPER OLMUŞ DİYECEK BİRŞEY YOK NEDİYELİM HARİKA OLMUŞ......
YanıtlaSilhdidem, canım ne değişik çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilhdidem
inanıyoruymki güzeldir tadı ellerine sağlık
YanıtlaSilSELAM,
YanıtlaSilEVİMİZDE OLMAZSA OLMAZIMIZDIR TURŞU AMA BÖYLESİNİ NE YEDİM NEDE DUYDUM KIŞIN ISPANAKDA ÇOK SIK PİŞER. BU TURŞUYU DENEYECEĞİM BENDE TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN
SEVGİLER*
Tarifinizi denedim. Çok beğendim. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilAfiyet olsun Zeynep hanım..
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim. Hoşçakalın..