Malzemeler...
500 gr un..
1 yumurta.
1 fincan sirke
1 fincan süt.
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar su..
Arası için:
150gr tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ..
İçi İçin:
yarım kg pırasa.....
1 yemek kaşığı salça.
Kavurmak için yeteri kadar zeytinyağı.............
İlk olarak iç malzemesini hazırlayarak işe başlayalım..
Pırasaları ince ince doğrayın biraz zeytinyağı ile kavurun içine salçayı ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alın................
Soğumaya bırakın................
Bütün malzemeler karıştırılır poğaça hamuru kıvamında yoğurulur...................
Yoğurduğunuz hamuru 1 saat kadar dinlanmeye bırakın..........
Dinlenen hamuru ikiye bölün ve her hamuru 12 bezeye ayırın...Elinizde 24 beze olmalı.................
Her bezeyi büyük servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına erittiğiniz yağdan sürün.................
12 bezeyi açıp yağlayıp üst üste koyun ve en üstteki hamurun üzerini yağlamayın.............. Bu hamur grubunu üzerini örterek dolaba kaldırın...........
Diğer 12 hamuru da aynı işlemi yapın ve dolaba kaldırın...
Dinlenen hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açın aralarını yağlayın ve 12'şer olarak iki grup olarak ayrı ayrı üerlerini örtün ve dolaba kaldırın..........
1-2 saat kadar dolapta donan hamurunuzu alın ve 40x40 büyüklüğünde açın ve bu hamuru 4 parçaya ayırıp kenararına iç malzeme koyun ve rulo yapıp tepsiye dizin...........
8 rulonuzda tamam olduktan sonra tepsinizi 200 derecede ısınmış fırına verip kızarana kadar pişirin...
Pişen böreği fırından alıp ılıdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz......:)
Afiyet bal şeker olsun.......
pırasalı börek harika gözüküyor çıtır çıtır.ellerinize sağlık.arasını yağlamak için tereyağ ve sıvı yağ karışımımı kullanılacak acaba.yardımınız için şimdiden teşekkürler.ayten
YanıtlaSilEvet arasına tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanılacak. .
YanıtlaSil