Ben pastamın kare olmasını istediğim için kare açılıp kapanan bir kalıp kullandım..............
Öncelikle kalıbınızın boyundan büyük yağlı kağıt kesin.... Kalıbınızı yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve köşelerine kadar makasla kesin........
4 köşeyide kestikten sonra kalıbı kaldırıp kestiğiniz köşelerden kağıdı katlayın ve kat yapın.................
Kağıdı kalıbın içine yerleştirip kestiğiniz kenarları üstü üste getirin ve köşeleri düzeltin işte kağıdınız yerine yerleşti..........
Benim ince bir pandispanyaya ihtiyacım olduğu için 28 cm'lik kalıpta bu ölçüleri kullandım...... Siz bu ölçüyü 20-22 cm'lik bir kalıpta kullanın daha yüksek bir pandispanyanız olsun..........
Pandspanya için malzemeler...
4 yumurta..
4 fincan şeker
İle köpük köpük olana kadar çırpılır.............
1 fincan ılık su yumurta ve şekerin üzerine eklenir çırpmaya devam edilir....
4 fincan un..
1 paket kabartma tozu..
1 paket vanilya..
Hepsi elenerek karışıma ilave edilir ve çırpılır....
Hazırladığımız hamur kalıbımıza dökülür ve 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.........
Fırından çıkan pandispanyamızın üzerine bir mutfakbezi örtülüp soğumaya bırakılır.......
Artık stediğiniz yerde kullanıma hazır pandispanyanız hazır........
Afiyet olsun..........
2 yorum:
Ellerinize sağlık Melek Hanımcım.Çok beğeniyorum ben tariflerinizi.Birde rulo pastayı böyle detaylı ve püf noktalarıyla verirmisiniz.sevgiler...
ışıl
Ellerine sağlık nasılda puff puff kabarmış sünger gibi....
Yorum Gönder