Eşimin aldığı bir kasa inciri tüketemeyince kabuklarının biraz beneklendiğini farkkettim ve hemen incirleri reçel yaptım............
Kabuklarını soyduğum incirleri bütün olarak tencereye aldım tarttım 600 gr kadar geldi, üzerine 500 gr şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kaynamaya bıraktım... Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri toplayıp attım...... 2 parça limon tuzunu biraz suda erittim kaynayan reçele ilave ettim....
6-7 dakika kaynadıktan sora içine bir paket vanilya ilave edip ocaktan alıp güneşe çıkardım bir gün güneşlenen reçelim işte bu.....
Bu kadar basit........
Bayram kahvaltı sofralarınız için hazırlayın bence...
Afiyet olsun.....
iftara sendeyim o halde :)
YanıtlaSilellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.
YanıtlaSilÇooook severim.Hemen yapacağım:)
YanıtlaSilGitti yine diet